Paneque (PSC) retreu a Puigdemont que no invertís 'un euro' per evitar 'la degradació' de Montilivi

L'alcaldable es compromet a arranjar patis interiors, adequar una nova àrea esportiva i instal·lar una font a la zona

Sílvia Paneque ha escollit el barri de Montilivi per explicar la proposta per als barris que recull el programa del PSC. L'alcaldable proposa tirar-hi endavant "una reforma urbanística que cobreixi les necessitats de cada entorn social". No es tracta de fer grans obres, sinó més aviat, concreta, de reparar "zones ara degradades i il·luminar entorns foscos".

Per a Paneque, el barri de Montilivi s'ajusta a les propostes que defensa perquè és la imatge d'una "degradació visible". "El malestar a Montilivi és un exemple del mal estat dels barris a la ciutat de Girona", ha assegurat. I hi ha afegit: "I aquest és també l'exemple de barri que necessita un desembarcament municipal; h ha massa espais per arreglar".

L'alcaldable del PSC per Girona ha fet tres propostes concretes que es proposa tirar endavant al barri si guanya les eleccions: asfaltar l'aparcament de la petanca vella, arranjar el mur de la pujada del Pi i endreçar els patis interiors dels edificis del carrer Doctor Bolòs per convertir-los en espais de relació entre el veïnatge. "No n'hi ha prou tancant l'aparcament de manera provisional amb l'avís d'unes obres", ha dit.

Paneque també ha aprofitat la seva visita al barri per criticar que, durant aquest mandat, l'equip de govern de CiU no hi ha invertit "ni un sol euro". L'alcaldable del PSC ha dit que no hi ha hagut cap partida específica destinada a Montilivi dins els pressupostos ordinaris, i que aquelles que s'han inclòs als participats "encara no s'han executat".

Per resoldre "les mancances" del barri, la candidata socialista considera "imprescindible" estudiar com portar aigua pública de la Font de l'Abella per aixecar un nou espai públic amb una font. A més, també proposa adequar una àrea esportiva que uneixi la punta del Pi amb el carrer Ciutat de Figueres.

"Però també cal rehabilitar els pisos i l'entorn del parc Científic i Tecnològic i habilitar una passera per a vianants i bicicletes que connecti la Creueta amb el sector est", indica Sílvia Paneque. I precisa: "Girona ha de ser una ciutat on s'hi pugui viure amb les mateixes condicions de benestar arreu".

Plans específics de barri

L'alcaldable del PSC explica que les reformes "necessàriament" s'han de lligar amb plans específics per a cada barri "dirigits a persones integrades en el circuit de serveis socials, aturats de llarga durada o persones en situació de desemparament i sense salari". Per a Paneque, els plans tindran com a objectiu generar ocupació arreu de la ciutat, "especialment a les zones més sacsejades per l'atur".

Per això, la candidata socialista ja avança que els plans incorporaran contractacions de persones que acompanyin les persones grans i discapacitats del barri o que s'ocupin de mantenir i arranjar els parcs, jardins i la via pública. Paneque explica que la reforma d'aquests espais, i el fet que s'enforteixin com a llocs de relació social, també ha de permetre "enrobustir el seu teixit comercial, omplint els locals ara en desús arran del tancament de comerços i negocis".