S'esperen cops de vent de fins a 90 km/h aquest cap de setmana

Les onades a l'Empordà poden superar els 2,5 metres d'alçada

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Procicat davant les fortes ventades que afectaran durant aquest divendres i dissabte als extremes nord i sud de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic, es podran registrar ratxes superiors als 90 km/h.

Aquest divendres, el vent intens afectarà les comarques del nord, especialment l'Alt Empordà, i també les comarques de Terres de l'Ebre, el Priorat i el Baix Camp, mentre que aquest dissabte les comarques més afectades seran l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i Gironès.

Mentrestant, els Bombers de la Generalitat han rebut durant aquest matí 24 avisos pel fort vent a les demarcacions de Lleida i Tarragona, dels quals 13 s'han rebut a la ciutat de Lleida. El vent bufarà avui de component nord i oest i al Pirineu les ratxes màximes s'assoliran a les cotes més altes. Demà el vent bufarà de component nord. Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions especialment en els desplaçaments de cara al cap de setmana.

Mala mar a l'Empordà

Protecció Civil també ha activat la prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de mala mar a l'Alt i Baix Empordà, on avui i demà es preveu que les onades puguin superar els 2,5 metres d'altura, sobretot al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Durant l'episodi, es preveu mar de fons del nord i es demana també prudència en les activitats professionals i recreatives en les zones afectades per aquesta mala mar.