ERC-MES Girona vol que l’educació sigui un dels eixos principals de les polítiques municipals

Maria Mercè Roca també lamenta el recurs del PP contra la immersió lingüística

ERC-MES per Girona ha presentat les propostes pel que fa a educació. L’alcaldable Maria Mercè Roca ha assegurat que "l’educació ha d’esdevenir un dels eixos al votant dels quals s’articulin les polítiques municipals per a les persones de la ciutat. Apostar per educació és donar oportunitats, oferir un valor que es mantindrà al llarg de la vida de totes les persones".

Roca ha parlat de les propostes en educació. La principal seria la creació d’un consorci d’educació. Això "permetria una major autonomia al municipi i un major grau de participació en temes educatius, ja que es podria incidir en el mapa educatiu de la ciutat, permetria crear un equip dinamitzador de la formació professional, participar activament en la planificació de la distribució dels estudis obligatoris i post obligatoris a la ciutat així com treballar conjuntament amb el departament d’Ensenyament i el Treball en la planificació dels estudis no reglats i les acreditacions professionals".

Altres propostes en matèria educativa són la distribució de l’alumnat amb necessitats educatives especials i el nouvingut. Per l’alcaldable republicana tot passa per redefinir les funcions de l’Oficina Municipal de Matriculació per tal que doni resposta a aquest tema que preocupa extraordinàriament als centres educatius gironins.

L’alcaldable republicana també vol potenciar el concepte de “Girona ciutat educadora”, amb l’objectiu de crear un espai estable de diàleg intercultural. Com la creació d’un espai on s'hi fessin activitats que permetin el diàleg, l'intercanvi i la convivència de persones, ciutadans i ciutadanes de Girona,  de diverses cultures.

La creació d’un servei d'assessorament psicopedagògic a nivell municipal, i la millora de les comissions d’absentisme i conflictivitat als centres docents són altres propostes en aquest camp.

Pel que fa a les últimes decisions preses pel govern del PP contra la immersió lingüística, Maria Mercè Roca creu que “és totalment lamentable que constantment haguem de justificar el nostre model educatiu, el qual s'ha construït amb les aportacions de tota la comunitat educativa i amb el suport ampli de totes les organitzacions socials i educatives”.

Roca afegeix que es tracta “d’un nou atemptat vers la convivència i un intent de crear conflictes on no n'hi ha. El govern espanyol vol polititzar l’educació i el que menys l’importa són les famílies i els alumnes del país. No cal dir que, quan governem, des de l’Ajuntament de Girona donarem suport institucional i jurídic als centres educatius perquè puguin desobeir la LOMCE”.


La candidata d’ERC-MES ha explicat que “per això ens plantem enfront del recurs del PP contra la immersió lingüística i contra la proposta d’invalidació de les inscripcions escolars d’enguany”.

Entrevista a Twitter

Roca va respondre ahir a les preguntes dels seus seguidors a Twitter en una tweetentrevista d’una hora de durada. La voluntat ha estat la de parlar i debatre i respondre preguntes amb els ciutadans ja que ERC-MES no fou convidada al debat de Televisió de Girona, El PuntAvui i FemGirona, que es celebrava ahir.

Molts  dels seguidors 2.0 van preguntar a la candidata d’ERC-MES sobre diferents aspectes de la ciutat com ara l’oci nocturn, la neteja, el papers dels barris, l’habitatge o l’ocupació juvenil.