El Patronat del Castell de Montsoriu es reuneix per darrer cop abans d'eleccions

Es va fer balanç de les actuacions de l'any passat

El Patronat del Castell de Montsoriu va celebrar la darrera reunió d’aquesta legislatura el dimarts passat, 14 de maig, a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. En el transcurs d’aquesta sessió es va fer un repàs de les actuacions que es varen dur a terme l’any 2014 i, també, de les actuacions que varen quedar pendents per al primer trimestre d’aquest any i que ja s’han enllestit com són: les visites lliures, la senyalístitica, els tríptics i el material de difusió, la reedició del llibre de Montsoriu i la instal•lació de la maqueta del Museu de l’Exèrcit, entre altres.

El tècnic de Cultura del Consell, Joan Carles Codolà, va fer un repàs dels projectes que s’han posat en marxa aquest any com: l’obertura a les visites lliures –iniciada el mes de març, l’ampliació dels dies d’obertura -s’ha incorporat els divendres al matí-, la difusió i l’expansió de l’oferta cultural s’hi està treballant i està previst que amb l’inici de l’estiu es posin ja en funcionament diverses activitats, entre altres. En aquest sentit, Codolà va destacar: “El gran objectiu d’aquest any és aconseguir ampliar el nombre de visites gràcies a l’ampliació dels dies d’obertura al públic i del perfil del visitant” (visites lliures i guiades). De moment, les expectatives s’estan acomplint ja que amb només quatre mesos el nombre de visitants ha augmentat considerablement respecte de l’any passat. A més, entre els objectius previstos per a aquest any també hi ha la millora dels serveis del recinte per als visitants.

La reunió també va servir per donar a conèixer les actuacions que s’hi duran a terme en els propers mesos pel que fa a la restauració i que pretén posicionar-lo com a monument de primer ordre durant aquest 2015.

En una altra ordre de qüestions es va fer referència al manteniment, la conservació, seguretat i millora del recinte, també a la gestió que s’hi està duent a terme i, finalment, al programa d’activitats previstes per a aquest any, del qual cal destacar una sèrie d’esdeveniments durant els mesos d’estiu.

A la reunió hi van assistir representants dels ajuntaments, del Patronat del Castell de Montsoriu, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona i, també, els tècnics que d’una manera o altra treballen en el projecte.