Mor una dona a bord d'un vaixell atracat a Cadaqués després d'esperar l'ambulància durant una hora

La turista es va ennuagar mentre sopava a Cala Culip

Una turista francesa de 60 anys va morir dissabte després d'ennuegar-se mentre sopava en un veler atracat a Cala Culip de Cadaqués (Alt Empordà), on anteriorment hi havia el ja desaparegut Club Mediterranée segons ha informat Cadena SER.

Els acompanyants van alertar immediatament al 112 quan el rellotge marcava dos quarts i mig d'onze de la nit. L'ambulància no va arribar fins passada una hora i deu minuts, quan ja fou massa tard perquè els equips d'emergència poguessin fer res per salvar-li la vida.

El motiu que va evitar una intervenció més ràpida fou les tanques instal·lades a l'accés de l'antic ressort hoteler per evitar l'entrada de turistes i curiosos. Per poder entrar-hi és necessària una clau que tenen els serveis d'emergència com ara la policia o els bombers, però que no disposa l'ambulància.

Tot plegat va provocar un seguit d'equívocs i descoordinació quan els sanitaris van intentar accedir a peu per un camí lateral i, al arribar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra no els van veure perquè es trobaven a un quilòmetre i mig. En veure's impotents per aconseguir fins on era el veler atracat, van decidir donar mitja volta i tornar a l'ambulància.

També es va activar un Vehicle Medicalitzat (VAM) provinent de l'Hospital de Figueres, però no coneixia la zona i va passar de llarg del trencant del Club Med.

Quan sanitaris i policia van aconseguir accedir fins la turista ja eren les dotze de la nit. Van intentar reanimar-la sense èxit malgrat també es van ajudar d'un desfibril·lador.