La CUP reivindica 'la Girona popular i dels barris'

La candidatura organitza un acte a Germans Sàbat per explicar les propostes per "una nova manera de governar"

La CUP de Girona ha volgut fer campanya al barri de Germans Sàbat, on ha organitzat un acte amb membres de la candidatura i ha convidat Antonio Baños, periodista i membre del corrent Súmate. L'objectiu de l'acte és reivindicar la "Girona popular i dels barris" i també explicar les propostes "per una nova manera" de governar a la ciutat. 

Una de les propostes en aquest camp és la creació d'una "anella dels barris" que interconnecti els diferents sectors gironins i trenqui amb la "concepció radial i centralista que ha regit històricament la ciutat". A través d'aquesta anella la CUP vol crear itineraris per travessar la ciutat a través dels diferents sectors i connectar veïnats que considera que ara viuen d'esquenes uns als altres tot i estar a tocar.

Dins d'aquest àmbit, la CUP també preveu l'impuls de projectes comunitaris que impliquin diferents barris i una descentralització dels serveis i les polítiques municipals. 

El partit també proposa impulsar la creació d'un servei específic dins la futura regidoria de Participació (que la CUP porta al programa electoral), dedicat a dinamitzar la participació veïnal i el treball comunitari als barris. Aquesta unitat promouria la creació d'assemblees de barri i la gestió comunitària dels equipaments municipals de barri. "Per garantir un empoderament real del teixit veïnal calen recursos per educar en els valors de la participació i l'assemblearisme i voluntat política per cedir espais de decisió i gestió a les associacions i la ciutadania", reivindiquen des de la CUP.

Reivindicar la memòria del barraquisme

Molts dels habitants de Germans Sàbat són procedents de famílies que van arribar a Girona d'arreu de l'Estat, algunes de les quals van viure a les barraques que hi va haver als anys 60 a Montjuic i les Ribes del Ter. 

Durant l'acte, la CUP també ha fet referència a la diversitat d'orígens dels gironins i i ha defensat la necessitat de divulgar i fer conèixer el patrimoni cultural i històric que hi ha darrere els diferents fluxos migratoris en què va veure's immersa la ciutat durant el segle XX.

D'aquesta manera, la candidatura proposa, per exemple, crear un itinerari sobre el barraquisme a Girona, aprofitant diversos treballs i experiències recents.