El PP promet augmentar un 50% la plantilla de la Policia Municipal de Girona en vuit anys

Concepció Veray proposa impulsar "plans preventius" per barris per millorar la seguretat

El PP de Girona ha explicat les propostes en matèria de seguretat que porten al seu programa electoral. Segons ha defensat la candidata, Concepció Veray, hi ha veïns que els han explicat que no viuen tranquils. Malgrat que la cap de llista ha lloat la feina que fa el cos de la Policia Municipal, ha assegurat que estan mancats de recursos i personal. 

Per això, el partit aposta per reforça la plantilla i creu que un objectiu factible és augmentar un 50% la plantilla a dos mandats. Segons Veray, és una xifra "realista" i que permetria que Girona se situés en la ràtio de seguretat dels dos agents per a cada 1.000 habitants (ara és de prop de 1,5, segons dades del PP). 

Plans de seguretat específics per barris

Una altra proposta dels populars és la de fer plans preventius de seguretat per barris. Segons assenyala Veray, cada barri té unes necessitats i unes característiques concretes i, per tant, si es vol actuar abans que un problema vagi a més s'ha d'estudiar la realitat concreta d'aquella zona. "No és el mateix el problema que pot patir un veí de Montjuïc que un que viu al carrer Figuerola, on es concentra l'oci nocturn de la ciutat", ha posat per exemple. Per tant, l'aposta del PP és elaborar plans específics per a cada zona de la ciutat per detectar quins problemes incipients hi ha i posar-hi remei abans que la situació empitjori. 

Veray també proposa aquests plans preventius aplicats als problemes d'incivisme. Segons considera, gràcies a l'ordenança de civilitat s'ha avançat "en positiu" a la ciutat però creu que cal fer més. "Amb una ordenança no n'hi ha prou, cal fer plans preventius", ha manifestat. A més, la candidata creu que si es té una ordenança però no hi ha prou agents que vetllin pel seu compliment tampoc es pot assegurar que sigui eficient. 

Reforçar la figura del policia de barri

El PP també creu que cal reforçar la figura del policia de barri. Segons explica la candidata, cal que els mateixos agents facin sempre rondes per un barri concret per tal que la gent els conegui i poder-se guanyar la seva confiança. "Això és molt important per a col·lectius com la gent gran o persones amb mobilitat reduïda", ha apuntat. 

"Cal fer un esforç per traslladar a la ciutadania que la policia local és de proximitat, que està al carrer i vetlla per la seva seguretat i no se'ls pot donar una imatge repressora com volen d'altres partits", ha declarat.

Una altra de les propostes dels populars és situar policies a totes les sortides i entrades de les escoles de la ciutat. D'aquesta manera, segons sosté Veray, no només es vetlla per la seguretat dels infants sinó que també es pot combatre l'absentisme escolar.