Corominas confia en la innocència de Crespo i creu que la seva renúncia l'honora

CiU situa els seus candidats al 24-M com "el millor mirall d'un partit honest i transparent"

El vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, confia plenament en la innocència de l'exalcalde de Lloret de Mar (Selva) i exdiputat de CiU, Xavier Crespo, que el pròxim 3 de juny serà jutjat per un cas de presumpta corrupció urbanística. Corominas també valora positivament el fet que Crespo renunciés aquest dimarts a l'acta de diputat i assegura que és un gest que l'"honora".

En aquest sentit, CiU demana als partits que no s'assenyalin els uns als altres cada vegada que es dóna un comportament poc ètic i, en clau electoral, el mandatari de CDC assegura que els candidats de CiU que concorren al 24-M són "el millor mirall d'un partit honest i transparent".

Corominas ha "agraït" la feina de Crespo en la seva etapa d'alcalde a Lloret de Mar i també en la darrera, com a diputat al Parlament i li ha mostrat el seu suport davant el procés judicial que s'enceta a partir del pròxim 3 de juny amb el judici del 'cas Clotilde', on Crespo està acusat de corrupció urbanística: "Confiem en la seva innocència i esperem que es pugui defensar".


El mandatari de CDC ho ha explicat durant un acte de CiU a Premià de Mar (Maresme), on la federació nacionalista ha posat en valor les bones pràctiques de transparència. Des de CiU, asseguren, volen liderar un "nou paradigma" a partir del 24-M en el que es millori la qualitat democràtica a través del comportament diari dels nous alcaldes i regidors.

"El factor humà ha de ser l principal avalador", afirma Corominas, que confia en els 11.500 candidats que concorren a les municipals sota les sigles de CiU: "Han de ser el millor mirall per demostrar a tothom que som un partit honest i transparent". Corominas també ha posat en relleu les darreres mesures preses tant al partit com a les institucions per caminar en aquesta direcció.

El vicesecretari general de coordinació institucional de CDC ha posat com a exemples els canvis estructurals a nivell legislatiu, com una Llei de transparència "apropiada pels temps que estem i una dels més exigents a Europa"; el nou portal de transparència de la Generalitat i el de molts Ajuntaments; el nou reglament de transparència del Parlament o la "nova dinàmica" que ha adoptat la federació de CiU en aquest àmbit.