El PP advoca perquè els estrangers que viuen a Salt signin un compromís d'integració

Santamaría denuncia falta de control de l'ajuntament a l'hora de concedir ajudes socials

El cap de llista del PP a l'Ajuntament de Salt, Sergio Santamaría, ha afirmat que la gestió de la immigració no pot quedar fora del debat de la campanya electoral i ha assegurat que els veïns de Salt reclamen "igualtat de tracte per a tots".

Segons Santamaría, hi ha falta de control municipal a l'hora de concedir ajudes socials i això propicia situacions de "frau".

"Hem d'assegurar que tothom que accedeix a la cartera de drets assumeix el mateix compromís en matèria d'obligacions", ha afirmat Santamaría, que aquest dimecres ha fet campanya al mercat acompanyat del president provincial del PP, Enric Millo.

"Segueix existint un problema de convivència a Salt", ha afirmat l'alcaldable del PP Sergio Santamaría. El candidat assegura que "que no se'n parli, no vol dir que no existeixi". Per a Santamaría, part dels problemes de convivència deriven de la falta d'integració de la població immigrada, superior al 40% a Salt. "Advoquem per la integració dels estrangers que vénen a viure a Salt perquè accedeixen a la cartera de drets però no assumeixen el mateix compromís en matèria d'obligacions", ha afirmat.

Per això, el PP creu que els nouvinguts han d'assumir un "compromís d'integració", fins i tot en forma de contracte signat, que serveixi per assegurar que "saben que tenen obligacions". Sergio Santamaría també aposta perquè aquest compromís estigui vinculat a l'arrelament a la població. "Que les persones signants justifiquin que estan aquí i no de pas", exposat Santamaría que sosté que d'aquesta manera s'evitarien picaresques i fraus a l'hora de demandar ajuts socials.

Sergio Santamaría proposa ampliar la cartera de serveis socials que ofereix l'ajuntament (fomentant, per exemple, lloguers socials o beques menjador) però exercint més control sobre a qui es donen. "Es generen situacions de desigualtat per no vetllar pel compliment escrupolós de les condicions d'accés", exposa el cap de llista.

En aquest sentit, assegura que no està del tot d'acord amb el lema 'primer els de casa' però assevera que "no pot ser que els de casa siguin segons". Així, insta a "vetllar" perquè les ajudes arribin a "tothom que ho necessita".

El cap de llista ha fet campanya aquest dimecres al mercat setmana al carrer Major de Salt acompanyat del president provincial del partit a les comarques gironines, Enric Millo. Millo ha assegurat que estan "molt satisfets" de com s'està desenvolupant la campanya a la població i creu que això es traduirà a les urnes, amb més suport al PP que actualment només té un regidor al ple. Per a Millo, la situació òptima seria que els populars fossin "decisius" com per tenir la clau de la governabilitat a Salt.