ERC-MES proposa una zona blava més barata pels veïns de Girona

La candidata a l'alcaldia per ERC-MES a Girona, Maria Mercè Roca, ha assegurat que vol potenciar totes les oportunitats de mobilitat sostenible com ara la xarxa de transport públic i l’ús de la bicicleta, per tal que esdevinguin hegemònics a la ciutat.

Els republicans proposen crear una anella d’estacionament gratuïta d’aparcaments disuassoris al perímetre de Girona ubicada a 15­-20 minuts a peu del centre i amb busos llançadora per connectar més ràpidament. També volen reduir el cost de la grua i de la sanció per mal estacionament.

Roca proposa l’establiment d’una tarifa de zona blava més econòmica pels veïns del municipi de Girona i també crear zones gratuïtes d’estacionament regulat en barris saturats de vehicles. "Cal, també aprofitar solars buits com a aparcaments municipals gratuïts, d’acord amb els seus propietaris i les associacions de comerciants", ha dit.

Des d'ERC-MES creuen que la xarxa d'autobusos de la ciutat s'ha de modificar. És per això que "cal millorar el sistema d'autobusos, ampliant horaris, freqüències i recorreguts, no pot ser que els dies festius la freqüència d’algunes línies sigui cada 45 minuts”, ha afegit la candidata.

Volen creaur una targeta de transport JOVE per a què tots aquells menors de 25 anys puguin gaudir de preus reduïts. Segons Maria Mercè Roca “creiem que els descomptes pels estudiants de la UdG s’han de fer extensibles a tots els joves de la ciutat fins als 25 anys, ja siguin estudiants de la Universitat, de Formació Professional o estiguin a l’atur”. També treballaran per rebaixar l'edat mínima de la targeta pensionista dels 70 als 65 anys.

Finalment es proposa la creació d'un autobús nocturn les nits de dijous a dissabte per tal que els joves, i la ciutadania en general, puguin sortir sense la necessitat d'agafar el cotxe.