Paneque (PSC) vol desestacionalitzar el turisme a Girona per crear treball estable

L'alcaldable socialista creu que la ciutat ha d'atraure més visitants estrangers

L'alcaldable del PSC per Girona, Sílvia Paneque, aposta per impulsar la desestacionalització del turisme a Girona com a motor per crear ocupació estable "i de qualitat". La candidata socialista creu que la ciutat ha d'aprofitar més "les seves fortaleses" per capgirar "el descens de visitants estrangers" i atraure turistes durant tot l'any.

El model turístic que proposa el PSC per Girona es basa en "avançar" com a ciutat de turisme i serveis per "reactivar l'economia, crear ocupació i contribuir a la cohesió social", assegura Sílvia Paneque. La candidata creu que les dades de visitants a Girona són "relativament bones", però que cal treballar més per guanyar "pes com a marca turística de referència".

Sílvia Paneque proposa un model turístic per a Girona vinculat estretament amb un altre d'econòmic. L'alcaldable del PSC creu que la ciutat ha de fer front a dos grans reptes per impulsar-se encara més i crear ocupació. El primer repte és combatre "el descens de visitants estrangers"; el segon, apostar per atraure turistes durant tot l'any. "Hi ha excessiva estacionalitat", diu la candidata.

Paneque creu que, al costat dels actius patrimonials i culturals, Girona ha de saber aprofitar més "les seves fortaleses" per situar-se "en el mercat de les destinacions més enllà de les modes estacionals". Per això, l'alcaldable del PSC proposa "unificar les polítiques turístiques i de promoció de les diferents institucions" en una sola oferta unificada, que agrupi les propostes de l'Ajuntament i del Patronat de Turisme, entre d'altres.

Tenir una programació cultural permanent durant tot l'any, impulsar acords entre touroperadors i hotelers o potenciar que la ciutat és "referències en formació de professionals de l'hostaleria i la gastronomia" són altres propostes que recull el PSC al seu programa.

Visitants durant tot l'any per crear ocupació

En definitiva, el projecte socialista de Sílvia Paneque planteja un nou model turístic que "mantingui un flux de visitants estable durant tot l'any i que permeti crear ocupació de qualitat". L'alcaldable del PSC explica que la desestacionalització permetrà incrementar "les pernoctacions a la ciutat".

Per això, també reclama que es reactivi el trànsit a l'aeroport de Girona, perquè això atraurà més turistes. "Amb un aeroport a ple rendiment i els mecanismes de la ciutat en funcionament, els objectius de fer quedar els visitants es compliran i crearem llocs de treball que ens conduiran cap a nivells de prosperitat majors dels què ens tenen acostumats les polítiques de l'alcalde Puigdemont", diu l'alcaldable del PSC.

"Girona té tots els elements necessaris per ser una ciutat de referència: l'Escola d'Hostaleria, de reconegut prestigi; el màster en Turisme de la UdG, que rep alumnes de tot el món; el prestigi gastronòmic i el seu patrimoni, tan aquell arquitectònic com aquell intangible", enumera la candidata, en referència a les fortaleses sobre les quals es pot recolzar la ciutat. "Avançar en aquest recorregut de ciutat de turisme i de serveis reactivarà l'economia de Girona i, per tant, crearà ocupació i contribuirà a la cohesió social, que són l'essència del nostre programa; el nostre model econòmic és un model social", conclou Paneque.