ERC de Figueres proposa construir una segona residència d'avis pública a la zona sud

S'ubicaria al carrer nou, al solar de la Sitja, i compartiria espai amb el segon CAP de la ciutat

El candidat d'ERC-MES per Figueres, Albert Testart, impulsarà la construcció d'una residència d'avis pública a la zona sud de la ciutat dins els terrenys del futur CAP de Figueres Sud que s'ha projectat al carrer Nou, al solar de la Sitja. Testart considera aquest equipament "absolutament necessari" per a resoldre els dèficits d'assistència social que pateix Figueres.

El candidat recorda que, amb una sola residència a la ciutat, la gent gran de Figueres té molts problemes per trobar places públiques lliures i que quan en troben, sovint se'ls ofereix "uns terminis d'espera massa llargs". Testart també aposta potenciar l'atenció domiciliària a la gent gran "per millorar la seva qualitat de vida". Actualment, Figueres només compta amb una residència pública d'avis amb unes 130 places a la zona oest de la ciutat a tocar de la carretera de Llers.

Tot i que el 2013 es va aprovar la redacció de l'avantprojecte per construir-ne una segona a la zona Fages de Climent amb 120 places més, encara no s'ha fet tot i que les previsions apuntaven que entraria en servei a finals de l'any passat. És per això que el candidat d'ERC-MES, Albert Testart, creu "prioritari" construir-ne una als terrenys sobrers on s'ubicarà el segon CAP de la ciutat de Figueres Sud.

Entre les mesures que ERC-MES vol dedicar a la gent gran, Testart remarca també la voluntat de "potenciar l'atenció domiciliària, amb les ajudes que calguin, per poder donar més qualitat de vida a les persones grans". Per finançar aquest servei, Testart proposa fer-ho, en part, amb els ingressos obtinguts pel consistori per motius sancionadors, que aniran destinats a programes socials.