Marc Vidal (ICV): 'No compartim en absolut les opinions de Marina Pibernat'

El coordinador del partit a Girona lamenta l'incident per les declaracions de la número 4

El coordinador d'ICV a les comarques gironines, Marc Vidal, ha lamentat les declaracions de l'ex número 4 de la candidatura a la capital gironina, Marina Pibernat, i ha defensat que el partit ha actuat de manera "ràpida i mesurada".

Vidal ha remarcat que el partit no comparteix "en absolut" les expressions publicades al seu Twitter divendres a la nit durant un debat televisat -on titllava les forces nacionalistes de "dreta catalanufa i escòria"- i ha reflexionat sobre la importància de ser curós, i més en campanya. "Valoro malament que la gent no sigui conscient de la dimensió que poden tenir les seves paraules, sobretot en un entorn de campanya i essent membre d'una llista", ha manifestat.

La polèmica va iniciar-se divendres a la nit quan la número 4 de la llista a Girona -i candidata per part d'EUiA- va penjar al seu compte de Twitter comentaris ofensius sobre alguns dels candidats a l'alcaldia de Barcelona que participaven al debat de BTV. "Nada más bonito que ver en #BTVe15 a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estáis cagaos, escoria", va publicar. 


L'endemà, el partit va emetre un comunicat on informava que Pibernat havia decidit deixar la llista de manera voluntària, que els termes utilitzats no representen a EUiA ni a la coalició i on, a més, el partit remarcava el seu compromís amb el dret a decidir. 

Aquest dilluns, el coordinador del partit a Girona -i també diputat al Parlament-, Marc Vidal, ha donat la seva opinió sobre la polèmica. Segons Vidal, Pibernat hauria d'haver valorat millor el fet de formar part d'una llista i haver mesurat les seves manifestacions a les xarxes socials, i més estant en campanya. 

Vidal ha afirmat que no comparteixen en absolut les valoracions de Pibernat i ha defensat que el partit ha pres decisions "de manera ràpida i mesurada". 

ICV-EUiA també ha hagut de parlar amb un integrant de la llista de Figueres, Òscar Ibarra (número 5) que al seu compte de facebook va defensar Pibernat i va publicar unes declaracions on deia que "encara s'havia quedat curta". Fonts del partit han explicat que han parlat amb Ibarra que ha tret el comentari i ha demanat disculpes.