ERC-MES Girona vol dotar de més pes els antics municipis annexionats a la ciutat

Maria Mercè Roca vol aconseguir que tinguin més autonomia i representació

La candidata d'ERC-MES a Girona, Maria Mercè Roca,  ha anunciat un paquet de mesures per fomentar la democràcia directa i la participació a la ciutat que inclou la creació de Consells Municipals per als antics municipis annexionats a Girona com són Santa Eugènia de Ter, Sant Daniel i Palau-Sacosta. Per la candidata republicana “està previst que aquests consells disposin d’un president i consellers escollits democràticament i de capacitat de decisió en tots aquells temes que els afectin i un pressupost específic”.

Aquesta proposta en matèria de participació aniria acompanyada, segons Roca, per “la recuperació de la regidoria de participació ciutadana, que ha de centralitzar i impulsar les polítiques en aquesta àrea”.

A més també es preveu “la reconversió dels centres cívics i espais cívics en Ateneus congestionats per les entitats” perquè siguin el punt de referència de les polítiques de participació en els barris.

Una altra de les idees que ERC-MES inclou en el programa és la creació del Consell de Ciutat com a òrgan representatiu integrat pels Consells Municipals, els Consells de Barri, els sectorials, més els organismes representatius de la ciutat i ciutadans i ciutadanes a títol personal, consensuats pels electes locals i que hauria d’actuar com a consell assessor de la corporació municipal. “És el consell de consells” ha assegurat Maria Mercè Roca.

Per la resta de barris de la ciutat està previst que es constitueixin Consells de Barri amb un funcionament destinat a la participació de la ciutadania en els assumptes relacionats amb els seus districtes.
També es pretén potenciar els regidors de barri per fer-los més propers als problemes reals de la ciutadania, a través de reunions periòdiques tant amb les associacions de veïns i veïnes, com a través d’audiències públiques amb tota la població on s’expliquin i s’escoltin activament els interessos, queixes i propostes dels veïns de cada barri.

Roca ha assegurat que també es vol “implementar polítiques de democràcia 2.0, com el vot per Internet”, que ja s’ha començat a utilitzar en les votacions de pressupostos participats a petició d’ERC, i també enquestes i consultes online, o bé potenciant l’ús de les xarxes socials amb aquesta finalitat.

L’alcaldable d’ERC-MES ha explicat que “el programa electoral està farcit de propostes que busquen augmentar i millorar la participació en totes les àrees, ja que cal garantir la qualitat de la participació, perquè aquesta sigui útil i els ciutadans que s’hi impliquen no se sentin defraudats, com ha passat sovint fins ara”.