EUiA expedienta la seva membre de llista a Girona pels insults a CiU via Twitter

Nuet afirma que "el fons" de les crítiques de Pibernat "pot ser cert" i no condemna les declaracions contra els catalans

El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, ha anunciat aquest matí que la seva formació ha obert un expedient a la seva membre de llista a Girona, Marina Pibernat, i "veurem quina és la seva evolució" arran dels insults que Pibernat va etzibar contra CiU via Twitter, divendres passat.

Pibernat, fins ara número quatre de la candidatura d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona, deixa el lloc a la llista, que ocuparà Pau Gàlvez, segons va anunciar en un comunicat el grup municipal. En una entrevista al Via Lliure de Rac 1 Nuet ha afegit que el fons de les crítiques de Pibernat "pot ser cert" però aquestes formes "són incompatibles amb la nostra manera de fer política".

La polèmica a la xarxa es va originar divendres per uns comentaris que Pibernat va fer al seu compte de Twitter arran del debat entre candidats a l'Ajuntament de Barcelona que va emetre BTV:  "Nada más bonito que ver en #BTVe15 a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estáis cagaos, escoria".

Per a Nuet els tuits van ser una "sorpresa molt desagradable" però creu que la formació ha "reaccionat d'una forma ràpida". Assegura que la Marina Pibernat "ha reconegut que s'ha equivocat" però "cada persona pot pensar el que vulgui però quan algú representa un col·lectiu no pot fer el que vol".


El coordinador general d'EUiA considera que "fer servir insults és inadmissible" i "pot ser que el fons sigui cert però intentem derrotar els altres amb diàleg". En aquest sentit creu que Pibernat "vol dir determinades coses però sembla que en digui unes altres"

Nuet ha afegit que "hem sigut contundents i hem pres una decisió clara" i en canvi "altres forces polítiques no ho han fet. Tenim altres partits amb gent imputada, gent que ha dit coses igual o pitjors i no ho han fet".

Ignora els insults als catalans

Tanmateix, el coordinador no ha condemnat que Pibernat faltés el respecte als nacionalistes catalans, titllant-los de "catalufos" i "racistes". Per Nuet, aquestes opinions són "personals" i "respectables" però que senzillament no corresponen al col·lectiu del partit.