ERC-MES Girona presenta les seves propostes en matèria de joventut

Els republicans volen una "ciutat dinàmica" i "de preus públics" on els joves s’hi "sentin a gust i representat"

L’alcaldable per Girona d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Maria Mercè Roca, acompanyada del número 7 de la candidatura i candidat de les JERC, Àdam Bertran, han parlat avui de les propostes pels joves. Roca ha explicat que "una Girona republicana es construeix també amb els joves, perquè són membres actius de la ciutat’. A més, Roca ha destacat que ‘volem una Girona republicana, accessible en tots els sentits, una ciutat on el jovent s’hi senti a gust i representat".

Maria Mercè Roca ha dit que la candidatura d’ERC-MES ha presentat un pla molt ambiciós en matèria social i serveis a les persones, on els joves en tenen un paper principal. "Girona ha de ser una ciutat d'oportunitats per a tots. Però sobretot pels joves, que són qui més estan patint aquesta crisi. Per això farem de la formació i la lluita contra l'atur juvenil una de les prioritats del govern. Els joves han de trobar a la seva ciutat les oportunitats per a progressar a la vida".

Ha afegit que "els joves es mouen, viuen, estudien, treballen, compren, surten de festa a la ciutat i, en aquest sentit cal una ciutat adaptada a totes aquestes necessitats", destacant específicament que ‘els estudiants de totes les edats han de trobar els recursos que necessitin. Cal ampliar els horaris de les biblioteques municipals de la ciutat, dotar cada barri d’una sala d’estudi nocturn i de caps de setmana, per tal que els estudiants gironins puguin estudiar còmodament a prop de casa, i tinguin aquestes sales al seu abast’.

Per la seva banda, Àdam Bertran ha parlat que "els joves a Girona hem estat menystingut durant la darrera legislatura i que cal tenir en compte que som el futur de la ciutat, però també formem part del present". En aquest sentit, Bertran ha demanat que "cal crear els canals de comunicació i participació directa, on els joves puguin fer i sentir-se partíceps de tota l’activitat municipal". A més, ha reiterat que els joves són igual de ciutadans que la resta i que "volem una Girona accessible, perquè els joves ens puguem desplaçar per tota la ciutat amb transport públic, millorant-ne el servei, dotar d’una línia de bus nocturn de dijous a diumenge reduint problemes de mobilitat i aparcament; i augmentant la independència del jovent gironí".

A més, cal que la ciutat sigui "sostenible i saludable, una ciutat on totes i tots puguem circular amb tranquil·litat fent us de la bicicleta. Proposem millorar el sistema de carrils bici de la ciutat, senyalitzar-los i fer-los segurs. Cal extendre la Girocleta creant noves estacions en punts confluents i campus universitaris, dotant-lo d’un servei per a infants, facilitant-ne l’accés a tota la població".

Per ERC-Mes per Girona, és vital fer una Girona per a tots entre tots. Per això cal fomentar participació des de les escoles i els instituts, potenciant el paper del Consell Escolar Municipal entre l’alumnat.

Cal que les polítiques joves estiguin participades pels joves. Cal buscar la manera de crear un òrgan participatiu pel jovent de la ciutat recuperant l’inactiu Consell Local de la Joventut de Girona, dotant-lo de majors competències i recursos. Alhora, cal democratitzar l’ús d’equipaments esportius, culturals i educatius en horaris no habituals, de tardes i nits i caps de setmana.

Altres propostes que ERC fa en matèria de joventut són que es pugui accedir de forma senzilla i econòmica a la cultura. Tenen intenció que la informació pública referent a la ciutat "circuli de forma més clara, transparent i immediata". Amb tot, proposen seguir treballant per tal de donar servei als pisos buits, ampliant l'oferta d'habitatge públic. També volen crear una xarxa de camins saludables i finalment millorar l'accessibilitat dels joves al programa europeu Garantia Juvenil.