El PSC aposta per crear un eix de comerços ètnics de qualitat al sector centre de Salt

La cap de llista, Iolanda Pineda, proposa reservar places per a parades del mercat destinades a joves emprenedors

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) aposta per crear un programa d'acompanyament i assessorament destinat a comerciants de Salt (Gironès). L'objectiu, segona ha explicat la candidata Iolanda Pineda, és doble: d'una banda crear un eix de comerços ètnics de qualitat al sector centre millorant la imatge de les botigues que ja hi ha i, de l'altra, crear ocupació.

"Sovint fem compres quan anem de viatge a països estrangers quan possiblement a Salt també vénen aquests objectes però la gent no ho sap perquè no entra a les botigues si són aparentment poc atractives", ha opinat Pineda. Els socialistes també proposen reservar places de parades del mercat per "donar oportunitats" a joves emprenedors.

"A l'hora de comprar també tenim prejudicis en el moment d'entrar en determinats llocs", ha afirmat la cap de llista del PSC a Salt, Iolanda Pineda, que aposta per crear un programa d'acompanyament per a comerços existents i de nova creació per aconseguir que siguin botigues de qualitat i atractives per a tothom. "Allò que ens atrau d'altres països quan viatgem o veiem anuncis, segurament està en moltes botigues saltenques a les que no ens atrevim a entrar", opina Pineda.


Segons la candidata socialista, hi ha marge de millora en les botigues del sector centre i es podria crear un eix potent de comerços ètnics que no hi ha enlloc de les comarques gironins. "Amb acompanyament podem aconseguir que les botigues ètniques no siguin només atractives per a la pròpia comunitat, sinó per al públic general", exposa la cap de llista.

Iolanda Pineda aposta per aprofitar plans d'ocupació per tenir, a l'oficina de promoció econòmica, una o dues persones destinades a analitzar els comerços, establir contacte amb els comerciants i assessorar-los per ser més atractius. "Creiem important fer un programa específic adreçat a la millora de la imatge del comerç que funcioni al costat d'un altre projecte centrat en la viabilitat de les botigues", ha explicat.

Una altra proposta en matèria de comerç se centre ens els mercats setmanals. Iolanda Pineda aposta per treballar amb els marxants per "facilitar i reservar algunes places perquè joves emprenedors puguin donar viabilitat als seus propis projectes". La intenció és que siguin places temporals que serveixin per donar rodatge i impuls a joves comerciants.

Tot plegat, exposa Pineda, s'ha de relligar amb la creació d'un Consell de Comerç, una eina de participació en el qual es puguin trobar tant comerciants com compradors, avaluar la situació i fer propostes participatives.

El PSC també aposta per desenvolupar a nivell comercial i de serveis la parcel·la situada a la sortida de l'autopista i que està a cavall dels termes municipals de Salt i Vilablareix. "Planificar per atraure empreses que es puguin instal·lar aquí i generar ocupació", ha conclòs.