Quatre detinguts per robar 22 cadells de gos

El valor total dels animals pujaria a més de 8.000 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners (La Selva) van detenir el dia 28 d’abril tres dones, de 39, 41 i 42 anys, totes de nacionalitat espanyola, veïnes de Girona i Sils (La Selva), com a presumptes autores d’un delicte de receptació.
 
El dia 29 d’abril també van detenir un home de 37 anys i van imputar-ne un altre de 27 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Sils (La Selva), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
 
Els fets van succeir el passat 12 d’abril, en una empresa de la localitat d’Hostalric (La Selva) que es dedica a la venda de cadells de gos.
 
Pels volts de les dotze de la nit, dos individus van forçar la porta principal de l’empresa i van sostreure 22 mascotes, de diferents races, valorades en més de 8.000 euros.
 
Un cop els Mossos van tenir coneixement del fet es va iniciar una investigació per localitzar els lladres i recuperar els animals.
 
El dia 20 d’abril, mossos de paisà van observar al pati d’un domicili de Sils, que estaven investigant, diferents gossets que s’ajustaven a la descripció dels animals sostrets a Hostalric.
 
Després de diverses indagacions, es va descobrir que els animals es trobarien repartits en dos domicilis de la mateixa població i que una de les inquilines els estaria venent a través d’Internet.
 
Arran d’un dispositiu de vigilància, el 28 d’abril els mossos van interceptar dues dones que sortien de l’habitatge i portaven un dels cadells a vendre. Van quedar detingudes per un delicte de receptació. Posteriorment van detenir la tercera dona, en una de les cases, que era la que feia els contactes per a la venda.

Pel que fa a l’altre domicili, els mossos van reunir indicis suficients per detenir un home com a presumpte autor material del robatori amb força dins de l’empresa. També van i imputar un altre jove com a còmplice del fet, que es trobava al mateix domicili.
 
Els mossos van comprovar com gairebé la totalitat dels gossos havien estat venuts per internet, van trobar-ne dos de morts i en van recuperar dos més, que van ser lliurats als cuidadors de l’empresa propietària.
 
L’home imputat per un delicte de robatori amb força, va quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i haurà de comparèixer davant el jutge, quan sigui requerit.
 
Els detinguts, que tenien antecedents per fets similars, van passar el passat dia 29 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.