Matabosch nega haver ferit un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres

El director del Festival del Circ de Figueres denuncia un atac "contra la seva honorabilitat"

Genís Matabosch ha explicat que durant el muntatge i el desmuntatge de la carpa de circ instal·lada a la plaça Catalunya, una dotzena de camions de gran tonatge han travessat el centre de Figueres "sense cap mena d'incident". Assegura que en el seu moment va demanar a l'Ajuntament de Figueres els permisos corresponents i que fins i tot ha fet de guia de tots els combois per evitar que els xofers es perdessin i provoquessin incidents de trànsit. A més, afegeix, dimarts passat, que també és dia de mercat a la plaça Catalunya, van arribar dos camions a la mateixa hora. Per tot això, Matabosch "no entén" perquè avui, que s'havien de carregar els dos últims camions amb la lona de la carpa, quan ha sol·licitat el permís se li ha denegat.

Sobre l'incident amb la Guàrdia Urbana, Matabosch ha contradit de dalt a baix la versió policial. Així, afirma que el camió no s'ha quedat encallat en cap moment a la plaça del Gra, i que no ha pogut avançar en un moment donat perquè un camió del mateix tonatge i mal aparcat, que en aquell moment descarregava en un supermercat de la plaça, impedia el pas. És aquí, quan ha intentat que el conductor d'aquest camió mogués el vehicle, quan un agent de la Guàrdia Urbana "fora de sí" l'ha increpat per accedir amb el camió al centre de la ciutat en dia de mercat i ha impedit que el xofer del camió el mogués per facilitar el pas.

Quan finalment ha pogut avançar, sempre segons la seva versió, un segon agent, que prèviament havia intentat calmar el seu company, ha intentat retenir-lo obrint la porta del cotxe quan aquest estava en marxa. "Si aquest senyor s'ha fet mal és perquè ha comès la temeritat d'obrir la porta d'un cotxe en marxa", ha destacat. Segons Matabosch, a diferència del que afirma la Guàrdia Urbana, qui ha estat agredit ha estat ell perquè l'agent l'ha agafat tant fort del braç que "li ha deixat marcada la mà". Tant és així, que un cop abandonada la comissària, ha hagut d'anar a urgències on li han receptat calmants pel dolor.

Matabosch assegura que "no sap si l'han denunciat" però que en tot cas posarà el cas en mans dels seus advocats perquè s'"ha atacat la seva honorabilitat". També ha deixat clar que ha pujat al cotxe policial per pròpia voluntat, que en cap moment s'ha resistit a l'autoritat i que ha estat ell, i no els agents de la Guàrdia Urbana, qui ha asserenat els ànims quan els fets s'han precipitat.

  • Genís Matabosch explica que no ha agredit l'agent de la Guàrdia Urbana © ACN