Denunciat el director del Festival del Circ de Figueres per lesionar un agent de la Guàrdia Urbana

Genís Matabosch hauria colpejat l'agent amb el seu vehicle

Un col·lapse circulatori al centre de Figueres aquest dijous ha finalitzat amb l'obertura de diligències contra el director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, per un suposat delicte de resistència i desobediència greu a l'autoritat. Segons la Guàrdia Urbana, Matabosch hauria fet entrar sense autorització un camió de gran tonatge al centre de la ciutat per carregar part de la carpa de circ instal·lada a la plaça Catalunya durant les Festes de la Santa Creu.

El camió, guiat pel mateix Matabosch amb el seu vehicle, ha quedat encallat a l'alçada de la plaça del Gra. En arribar al lloc dels fets, els agents han comprovat que l'origen del problema era un camió de gran tonatge que s'havia quedat encallat al gir de la plaça del Gra amb el carrer de la Rutlla que estava afectant la circulació a tota la zona. El camió, que no tenia l'autorització per circular pel centre de la ciutat, seguia el cotxe del director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, que li feia de guia per arribar a la plaça Catalunya i, allà, carregar part de la carpa de circ instal·lada durant les Fires i Festes de la Santa Creu.


Quan els agents han demanat a Genís Matabosch que retirés el vehicle per restablir la normalitat en la circulació, aquest s'ha negat en diverses ocasions. Després de reiterats intents perquè deposés la seva actitud, un membre de la Guàrdia Urbana ha obert la porta del turisme per tal d'indicar a Matabosch que baixés del vehicle i així poder alliberar l'obstacle de la via. és en aquest moment quan ha accelerat el cotxe donant un cop fort al braç de l'agent que posteriorment ha precisat d'assistència mèdica. Seguidament, Matabosch ha tornat a aturar el vehicle a la confluència del carrer de la Rutlla amb el carrer Blanc tancant-se al seu interior. Finalment, i després d'aproximadament un quart d'hora, Matabosch ha accedit a abandonar el seu vehicle i acompanyar voluntàriament els agents a la comissaria de la Guàrdia Urbana. El vehicle de Matabosch ha estat retirat per un dels agents.


Davant aquests fets, La Guàrdia Urbana ha obert diligències i informarà el jutjat de Guàrdia per un suposat delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

S'havia denegat el permís per circular al camió

Segons fons de l'Ajuntament de Figueres, Genís Matabosch hauria sol·licitat a quarts de nou del matí l'autorització per fer entrar el camió al centre de la ciutat. La Guàrdia Urbana, tenint en compte la celebració del mercat setmanal a la plaça Catalunya i preveient possibles afectacions al trànsit, hauria comunicat a Matabosch que l'autoritzaven a circular a partir de les dues de la tarda i no abans.