La veu serà l'eix vertebrador del 35è Festival de Torroella de Montgrí

Anna Prohaska, Julia Doyle, Josep Bros i María Bayo hi actuaran

La 35a edició del Festival de Torroella de Montgrí aposta enguany de forma clara per la veu i en segona instància pel piano. El certamen gironí que enguany passa a celebrar-se durant el mes d'agost proposa enguany 13 concerts -un dels quals adreçat al públic familiar-, i presenta la segona edició de 'Fringe', una prèvia dedicada als joves intèrprets que té lloc del 28 de juliol a l'1 d'agost tant a Torroella com a l'Estartit.

Els cantants solistes són, doncs, els grans protagonistes d'aquesta edició del festival. Per l'escenari de l'Auditori Espai Ter -on se celebren tots els concerts- hi passaran veus tan destacades com el tenor Josep Bros (que inaugura el festival), les sopranos Anna Prohaska, Juia Doyle, Maria Bayo o la mezzosoprano Anna Alàs.

Pel que fa als pianistes, amb presència a 7 dels 13 concerts programats, destaca Khatia Buniatishvili, el clàssic del festival Joaquín Achúcarro, Jan Lisiecke, Enrique Bagaria, Marco Evangelisti, Ruben Fernández i la jove promesa Jan Lisiecki, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

D'altra banda, també tindrà presència al festival el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Josep Vila, l'Ensemble La Fenice, i l'Hespèrion XXI de Jordi Savall amb el seu concert 'L'esperit d'Armènia. Músiques de la memòria'

Com és tradició, el festival inclou un espectacle adreçat al públic familiar. Enguany aquest està dedicat a la conjunció entre música i circ. La companyia D'Irque & Fien oferiran l'obra 'Le carrousel des moutons', amb elements d'acrobàcia, malabars i, és clar, música.

Torna el Fringe

La programació oficial del festival es complementa amb el programa previ que representa el Fringe, amb una quinzena de concerts gratuïts que serveixen per descobrir els grans valors de les millors universitats, conservatoris i escoles superiors de música europees. Organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, aquest 'off' del festival aspira a consolidar-se com un espai fixe dins del mateix certamen, en tant que representa l'aposta de Torroella per la formació musical a través d'aquesta entitat.