Comença la temporada de creuers a Roses amb la meitat de passatgers

Avui ha arribat el luxós veler Club Med 2

El port de Roses (Alt Empordà) ha iniciat aquest dimarts la temporada de creuers amb l'arribada del veler de luxe Club Med 2 amb 250 passatgers. Fins el pròxim 15 d'octubre, quan es posarà el punt i final a la temporada, s'esperen 10 escales de creuers, el mateix nombre que l'any passat, i un total de 2.000 passatgers, la meitat que el 2014.

El director general de Transports, Pere Padrosa, ha destacat que, tot i el descens de passatgers, el port de Roses, un dels tres gestionats per la Generalitat que rep tràfic de creuers, s'està "consolidant" com l'alternativa als de Palamós i Sant Carles de la Ràpita amb un perfil de viatger "de molt més poder adquisitiu" i més incidència en l'economia de la zona.

El veler de luxe Club Med 2, de 20 metres de mànega i 5 de calat, ha fet una escala de 10 hores al port de Palamós iniciant la temporada de creuers d'aquest 2015. Transportats en llanxes des del vaixell fins el port, els prop de 250 passatgers, la majoria francesos, han pogut optar per restar al municipi o fer una de les dues excursions organitzades a Girona i Figueres. El veler farà amb la d'avui un total de 7 escales a Roses i portarà prop de 1.400 passatgers en total.

Entre les novetats de la temporada destaca que per primer cop, concretament el 15 d'octubre, el dia que es clourà la temporada, dos creuers, el mateix Club Med 2 i el Tere Moana, faran escala simultàniament a Roses. També destaca l'arribada per primer cop de l'Alzamara Journey, un creuer nord-americà que portarà 450 passatgers.

Consolidació de l'activitat de creuers

El fet que el port de Roses no permeti que atraquin els grans creuers per falta de calat ha fet, segons ha explicat el director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, que siguin les companyies de creuers i velers de luxe els que hagin apostat una temporada més per Roses. Un fet, ha afegit, que "és positiu" perquè "complementa" l'oferta de ports que gestiona la Generalitat on poden atracar creuers amb un perfil de passatger de "molt més poder adquisitiu" que contrasta, per exemple, amb el de Palamós que rep una tipologia de creuers més àmplia i variada. Per tot això Padrosa creu que Roses està "consolidant" l'activitat creuerista.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que la població s'està situant amb força en el món dels creuers i que aquesta temporada n'és un exemple. Com Padrosa, Mindan valora que els passatgers que arriben a Roses tenen un alt poder adquisitiu i s'interessen per la gastronomia i la cultura de la comarca i per anar de compresa "que es el que desitgen els comerciants".

51 escales i 43.000 passatgersals ports gestionats per la Generalitat

Aquesta temporada, els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita rebran en conjunt 51 escales de creuer i 43.000 passatgers. Aquestes xifres suposen un increment del 2% en escales i el manteniment del nombre de passatgers respecte a la temporada anterior. L'impacte econòmic es preveu que sigui d'uns 3 milions d'euros.