El castell de Montsoriu ha rebut un total de 4.388 visitants en quatre mesos

L’horari de visites ja s'ha ampliat fins a les set de la tarda

El castell de Montsoriu ha rebut un total de 4.388 visitants durant els primers quatre mesos de l’any, una xifra molt superior la de l’any passat en aquestes dates, segons han informat des del Consell Comarcal de la Selva. Tal com ha explicat el tècnic de cultura de l’ens comarcal, Joan Carles Codolà, el nombre de visitants durant tot l’any 2014 va ser de 6.200, una xifra que s’espera superar en els pròxims mesos, i més tenint en compte l’evolució de les visites durant aquest primer semestre d’aquest any.

L’aposta que el Patronat del Castell de Montsoriu i el mateix Consell Comarcal de la Selva han fet amb la posada en marxa a principis del mes de març d’una campanya de comunicació, juntament amb l’inici de les visites lliures, ha repercutit molt positivament en aquest increment de visitants.

Tant és així que les expectatives per a aquest any són doblar el nombre de visitants del 2014. Si bé és cert que la visita guiada té el major protagonisme, l’estratègia impulsada per a donar a conèixer aquest monument arquitectònic també ha afavorit aquesta bona resposta de visitants durant aquests primers mesos. Per això, tal com ha explicat Codolà, “estan treballant conjuntament el Patronat, el Museu La Gabella, d’Arbúcies, i el Consell Comarcal per traçar les línies que cal seguir i que han de contribuir a posicionar el castell de Montsoriu com un dels monuments arquitectònics més importants del territori català”.

En els propers dies també es donarà a conèixer la programació d’activitats que es faran al castell de Montsoriu durant la temporada d’estiu, que s’iniciarà a principis de juny i finalitzarà al setembre. Fa uns dies ja es va avançar que Montsoriu serà l’escenari d’una de les actuacions del festival PopArb d’Arbúcies, d’enguany.

Nous tríptics per la visita lliure


Coincidint amb l’inici de les visites sense guies, des de l’1 de març de 2015 s’han editat en català, castellà i anglès, uns nous tríptics que serveixen de guia per al visitant i que permeten anar seguint el recorregut amb explicacions concretes sobre els diferents elements arquitectònics i els aspectes històrics que configuren Montsoriu. A més, tampoc cal fer reserva prèvia. La visita guiada té una durada d’una hora i mitja aproximadament; la visita lliure, seguint l’itinerari marcat, es pot fer en menys d’una hora.
 

S’amplien les hores de visita


A més, a partir del dia 1 de maig, el castell amplia el seu horari amb dues hores els caps de setmana. Així, les visites dels dissabtes i els diumenges s’allargaran fins a les set de la tarda (10 h a 19 h) i es mantindrà l’horari habitual dels divendres al matí (10 h a 14 h).

Pont de Maig

Unes 600 persones han visitat el castell de Montsoriu durant el pont de l’1 de maig, que va iniciar-se divendres al matí i va finalitzar ahir, diumenge, a la tarda. Una vegada més, l’afluència de visitants ha estat molt bona i, a l’igual que durant els dies festius de Setmana Santa, s’han incrementat les xifres de l’any passat considerablement.