La Generalitat busca un industrial que refloti l'antiga Grober

El Govern està disposat a finançar-li fins al 45% de la inversió

La Generalitat busca un industrial que refloti l'antiga tèxtil Grober de Bescanó i està disposada a finançar-li fins al 45% de la inversió a través d'un préstec. El conseller d'Empresa, Felip Puig, es va reunir amb el comitè d'empresa per fer-los saber quines passes fa el Govern després que la firma entrés en liquidació.

Durant la trobada, feta a petició de l'alcalde, Puig va explicar als antics empleats que, de moment, les ofertes que s'han rebut són només per comprar maquinària i no per continuar activitat. Segons recull un comunicat de l'ajuntament, el conseller també va dir que, si es troba un inversor, el Govern "podria concedir-li un préstec participatiu per un màxim del 45% de la inversió".

L'antiga tèxtil Grober de Bescanó va tancar al setembre, després que fossin els mateixos treballadors qui reclamessin l'extinció dels contractes al jutjat, tips de veure com la situació era cada cop més precària. Actualment, la firma es troba immersa en ple procés de liquidació, amb uns deutes que pugen a 7 MEUR.


Abans que el Jutjat Mercantil acceptés la liquidació, i posés vigilants de seguretat a l'empresa, els mateixos treballadors van estar mesos fent-hi guàrdia les 24 hores per evitar que ningú s'endugués la maquinària. Quan va tancar portes, la Grober tenia 87 treballadors. D'aquests, només una desena d'empleats han trobat feina. La resta cobren de l'atur, un cop se'ls va concedir l'extinció.

El procés de liquidació ha de permetre aconseguir líquid per intentar cobrir el deute que arrossega l'antiga tèxtil (que no només tenia fàbrica a Bescanó, sinó també seu a Mèxic). La fàbrica no només ha de pagar a bancs sinó també intentar cobrir les indemnitzacions de la plantilla (que sinó, es veurà abocada a cobrar del Fons de Garantia Salarial, el Fogasa).

Soci industrial

Mentre dura aquest procés, l'antic comitè s'ha reunit amb el conseller d'Empresa, Felip Puig. La trobada es va fer a instàncies del mateix alcalde de Bescanó, Xavier Soy. Segons indica el consistori en un comunicat, el conseller va explicar a la plantilla que la Direcció General d'Indústria "està esmerçant esforços per aconseguir vendre la unitat productiva de Grober a un soci industrial".

La intenció de la Generalitat és que la factoria no quedi en desús i que la tèxtil pugui reprendre l'activitat. "L'objectiu, va explicar el conseller, és presentar una oferta davant els administradors concursals que sigui atractiva en quant a recursos i que mantingui l'activitat industrial, ja que actualment les úniques oferts són per comprar la maquinària de l'empresa", recull el comunicat.

Durant la trobada, a més, Felip Puig va dir al comitè que la Generalitat estaria disposada a finançar gairebé la meitat de la inversió. Això es faria a través d'un préstec participatiu, concedit per la societat pública Avançsa, que podria cobrir "un màxim del 45% de la inversió", informa l'Ajuntament de Bescanó.

La reunió es va acabar amb el compromís del conseller i el comitè de trobar-se més endavant per continuar avaluant la situació en què es troba l'antiga Grober.