Reclamen 240.000 euros a un exdirector de 'la Caixa' de Sant Gregori per estafa

Joan Carles Iglesias hauria pres diners dels clients per a jugar en borsa

L'exdirector de l'oficina de 'la Caixa' de Sant Gregori (Gironès), Joan Carles Iglesias Resines, ha rebut una querella per part d'un grup d'antics clients els quals asseguren que han estat víctimes d'una estafa per la seva part. També se l'acusa d'un suposat delicte d'apropiació indeguda.

El matrimoni, format per Isabel Triola i Ramon García, reclamen la quantitat de 240.056,56 euros a Iglesias afirmant que és el mínim que haurien perdut per culpa seva segons ha informat El Punt Avui.

Els querellants denuncien que els seus diners van desaparèixer sota la mà negra d'Iglesias, de qui sospiten que jugava amb el capital dels clients per fer negocis de borsa pel seu compte fins que no va ser capaç d'amagar-ho.

Segons el matrimoni, Iglesias va fer extraccions contínues de capital falsificant la firma dels titulars, i també, abusant de la confiança, va aconseguir que García signés en blanc alguns documents. Per tal de certificar que les signatures són false, el jutjat ja ha encarregat un seguit de proves cal·ligràfiques.

El denunciat durant mesos es va trobar en crida i cerca fins que els Mossos d'Esquadra el van poder detenir el març de l'any passat. Iglesias havia abandonat el seu pis de llogat situat a Salt per passar una temporada amb la seva parella, que resideix a l'estranger. Amb tot, aquest diari també ha pogut saber que Igleasias fou denunciat el 2010 per uns suposats maltractaments en l'àmbit de la llar.

Denúncia a Facebook

Els afectats per l'estafa van decidir obrir una pàgina a Facebook sota el nom "Víctimes de l'estafa de 'La Caixa' de Sant Gregori - Girona", on han recollit el testimoni de diversos clients afectats per aquesta sucursal bancària.

En ella s'hi poden trobar textos de persones que han perdut els seus estalvis, fotografies de Joan Carles Iglesias, fotomuntatges i un cartell amb un número de telèfon perquè hi contactin altres persones afectades.