La Junta Electoral estima la denúncia contra CiU de Figueres per anunciar-se a la premsa local

Amonesta a Marta Felip després que ella afirmés que ERC "embrutava la precampanya"

La Junta Electoral de Zona ha decidit estimar la denúncia que ERC-MES de Figueres van fer contra la candidatura de Convergència i Unió (CiU) encapçalada per Marta Felip, després que aquesta s'anunciés durant el període de precampanya electoral als mitjans locals Hora Nova i setmanari Empordà.

L'organisme i la formació republicana posen com a motiu d'il·legalitat per part de la convergent l'article 53 de la LOREG, el qual assegura que "des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, i no es poden justificar les esmentades actuacions per l'exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes en l'apartat anterior”.

La resolució, redactada i signada pel secretari de la junta de Figueres, David González, reclama a CiU que no torni a publicar insercions publicitàries a la premsa amb propaganda electoral i que respecti el que apunta l'article 53 de la LOREG.

Felip es defensava atacant

L'actual alcaldessa de Figueres i candidata a la reelecció, Marta Felip, va reaccionar a la denúncia dels republicans assegurant que tot plegat era fals i que "embrutaven" la precampanya amb aquelles afirmacions.

Per tot això la convergent reclamava "honastedat i coherència" a Esquerra i els recordava que el passat 21 d’abril ERC també va contractar anuncis publicitaris de precampanya als mateixos setmanaris locals, i que el 14 d’abril van fer una bustiada a totes les llars de Figueres amb publicitat de la seva candidatura. “Desconec si es van denunciar a ells mateixos davant de la JEZ o la seva vara de mesurar és diferent en funció dels seus interessos partidistes”, va ironitzar l’alcaldessa.

Finalment però, la Junta Electoral ha acabat donant la raó als republicans.