Territori licita les obres de la nova estació d'autobusos de Girona per 10 MEUR

Territori licita les obres de la nova estació d'autobusos de Girona per 10 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació per 10 milions d'euros de la nova estació d'autobusos de Girona, que s'ubicarà a l'estació intermodal soterrada construïda per l'arribada del TAV.

Concretament, ocuparà el primer nivell soterrat i tindrà una superfície de 17.000 metres quadrats. Està previst que la nova infraestructura entri en servei a partir de l'any que ve i rebi 1,7 milions de viatgers cada any. El projecte s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Transports de Girona (Asetrans).

Els usuaris accediran a la nova terminal d'autobusos a través del vestíbul de l'estació intermodal, –anomenat edifici satèl·lit-, situat en superfície. Pel que fa els busos, tindran una entrada exclusiva mitjançant una rampa al carrer situat a la Plaça Europa.

L'estació es configurarà en dos àmbits. Per una banda, un destinat a la recepció de viatgers, amb deu taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d'informació, zona d'espera i vending; i de l'altra, la zona d'andanes. Constà d'una illa d'uns 2.600 metres quadrats destinada als usuaris que comptarà amb un espai per a l'espera. Al voltant d'aquesta illa s'ubicaran les andanes, 27 en total. En la instal·lació, es podran produir, en moments punta, fins a 20 operacions simultànies.

Actualment, Girona compta amb una estació d'autobusos provisional a la plaça d'Espanya, davant l'estació de tren, atès que l'antiga instal·lació es va demolir amb motiu de les obres de la línia d'alta velocitat. Aquestes obres van incloure la construcció d'una estació intermodal soterrada, en la qual es va reservar un espai per a la nova estació d'autobusos.