La Generalitat reclama a Madrid el traspàs de l'Aeroport de Girona i de l'N-II de Tordera a Maçanet

El PP és l'únic que vota en contra de reclamar les instal·lacions de Vilobí

El Parlament ha aprovat una moció del PSC sobre els comarques gironines on es barrejaven mesures d'infraestructures, d'innovació, empresarials, de salut, d'ensenyament i agrícoles. Enmig d'aquest conglomerat de peticions s'ha aprovat reclamar al govern espanyol el traspàs a la Generalitat de la titularitat de l'Aeroport de Girona, situat a Vilobí d'Onyar. El PP ha estat l'únic partit a votar en contra, i la CUP i C's s'han abstingut.

El Parlament també ha aprovat demanar el reclamat desdoblament de l'N-II al seu pas per les comarques gironines, i exigir la titularitat per a la Generalitat d'aquesta carretera entre Tordera i Maçanet. ICV-EUiA i el PPC s'hi ha oposat, i C's i la CUP s'han abstingut.

En aquesta mateixa moció, el Parlament ha aprovat també mesures tan dispars com "redactar, abans no acabi l'any 2015, un Pla de millora i suport a l'activitat econòmica i productiva" per a la demarcació de Girona; impulsar "una estratègia integral i permanent d'anàlisi, de reactivació i promoció econòmica a partir de la creació d'una taula dins un projecte públic-privat"; "continuar amb la planificació del Campus de la Salut com a projecte de desenvolupament econòmic, de docència i de recerca"; o "dins els Plans Estratègics i de Màrqueting de la Direcció General de Turisme continuar impulsant acords de competitivitat del sector turístic de les comarques gironines, entre el Govern i sector privat".

El text aprovat per amplíssima majoria també reclama "accions de suport que permetin la consolidació i millora del Parc Científic i Tecnològic de la UdG com a espai per a transferència al món de l'empresa"; "impulsar la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la C-66 entre La Pera i Flaçà i la variant de Bordils, i continuar amb la tramitació de l'estudi informatiu de la variant est de Ripoll"; o "promoure actuacions per la creació d'espais d'interès agrari, per tal de protegir les terres agrícoles i fomentar les produccions locals i de qualitat".

La moció també ha aprovat mesures com la "promoció d'actuacions de millora i dinamització per fomentar les estacions d'esquí a les Comarques Gironines"; o "mantenir el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner com a element essencial per la conservació del nostre territori i paisatge", tot matisant que "si cal alguna adequació puntual, cal buscar el consens en el territori i amb totes les administracions afectades". Igualment es reclama "garantir la continuïtat dels plans de barris vigents, així com els pagament de les subvencions reconegudes als Ajuntaments. En el termini de tres mesos, es realitzarà un calendari de pagament i de reconeixement de les despeses als Ajuntaments".

Per últim, el Parlament també ha aprovat "continuar treballant i fer un pla d'acció específic de reducció de les llistes d'espera a la regió sanitària de Girona"; "elaborar una nova proposta per al finançament estable del servei de llars d'infants que tingui en compte la coresponsabilització de costos i de sosteniment i de places per al curs 2015-2016"; "construir una rotonda a la C-66, al seu pas per Llofriu, per facilitat l'accés al seu nucli antic, ja que en moments de retencions no es pot accedir amb les mínimes condicions de seguretat"; i "prioritzar la construcció d'un institut a la localitat de Vilafant, atès que fa sis anys que els alumnes estan en barracons, i el curs vinent es preveu incorporar batxillerat i un cicle formatiu, iniciar la construcció de la nova escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí durant el 2016 i licitar, durant l'any 2015, les obres per a l'ampliació de l'Escola Madrenc de Vilablareix i iniciar les obres abans d'acabar l'any.