La concessionària dels canals d'Empuriabrava manté la lluita per cobrar les quotes de manteniment

Queden per regularitzar uns 2.000 dels 5.000 amarradors

Quim Cruset, gerent de la concessionària dels canals d'Empuriabrava, ha assegurat que aquest estiu s'intensificarà la campanya per cobrar les quotes de manteniment dels amarradors. Per aconseguir-ho, es farà una campanya informativa "porta a porta" per informar a tots els propietaris i per actualitzar el registre.

Cruset ha apuntat que actualment uns 2.000 dels 5.000 propietaris dels amarradors encara no han regularitzat la seva situació i que la situació comença a ser "insostenible" perquè la concessionària arrossega un dèficit de dos milions d'euros pels impagaments.

El gerent ha alertat que el proper pas serà portar als jutjats els propietaris que no paguin com ja s'ha fet en 70 casos. Durant una sessió informativa celebrada aquest dimecres al centre cívic d'Empuriabrava, el gerent de la concessionària que gestiona el manteniment dels canals de la marina de la urbanització, Quim Cruset, ha assegurat que "es farà tot el que calgui" per regularitzar el registre de propietaris dels amarradors i per fer-los pagar les quotes de manteniment pendents des de l'any 2011.

El primer pas, ha explicat Cruset, serà impulsar durant l'estiu una campanya informativa "porta a porta" per explicar als propietaris dels amarradors que, per llei, estan obligats a pagar les quotes de manteniment dels canals com es va regular l'any 2010 amb el Reglament de Marines Interiors aprovat pel Govern. Per regularitzar el registre de propietaris, a més, la concessionària ha arribat a un acord amb la Guàrdia Civil perquè els seus agents demanin la documentació a totes les embarcacions que entrin o surtin de la marina.

Cruset ha lamentat que en els darrers anys s'han difós moltes "informacions tòxiques" que han confós els propietaris i que ja ha arribat l'hora d'"aclarir les coses" per poder prestar un servei de qualitat als propietaris que sí les paguen i poder afrontar les inversions que necessita la marina. En aquest sentit, ha lamentat que durant molt temps es va vendre que la gestió de la marina passaria a mans de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i que no calia pagar les quotes; una possibilitat, ha assegurat, que no es preveu en el mig termini i que, en tot cas, no suposaria que les quotes de manteniment pendents no s'haguessin d'abonar.

El gerent ha explicat als propietaris presents a la reunió que la justícia els ha donat la raó en una vintena de casos i que això "els dóna força" per exigir el pagament de les quotes. Així, ha advertit que, com ja han fet amb una setantena de propietaris, no dubtaran en obrir "els processos judicials que calguin" per assolir l'objectiu. A més, i en el cas de no tenir registrats els propietaris, Cruset ha apuntat que es bloquejaran els amarradors sense embarcacions.