El Pont de Maig deixarà ocupacions d'entre el 60 i el 90% a les comarques gironines

Els turistes faran estades d'entre una i dues nits i seran majoritàriament catalans i francesos

Després de Setmana Santa, que enceta temporada, el Primer de Maig ja es considera l'avantsala de l'estiu. Aquest 2015, però, la coincidència que la Festa del Treball caigui en divendres fa que, com concreta la Federació d'Hostaleria, les previsions "siguin més característiques d'un cap de setmana que no pas d'un pont".

Sigui com sigui, aquest cap de setmana llarg deixarà ocupacions que oscil·laran entre el 60 i el 90%. De moment, encara no hi ha una clara preferència pel sol i platja, i les comarques de muntanya continuen mantenint tirada. Allà on hi haurà més ocupació d'hotels i allotjaments serà a la Costa Brava Centre, que ocupa tot el litoral del Baix Empordà (es preveu omplir entre el 85 i el 90% dels llits).

Les altres comarques costaneres preveuen tenir ocupacions d'entre el 60 i el 65% (en el cas de l'Alt Empordà) i del 75 i el 80% (en el cas de la Selva marítima). Pel què fa a les comarques d'interior, a la Selva interior l'ocupació oscil·larà entre el 65 i el 70%; a la Garrotxa, entre el 75 i el 80%, i al Ripollès i la Cerdanya, entre el 70 i el 75%.

A Girona ciutat i la seva àrea d'influència, el sector preveu omplir entre el 80 i el 85% de les places disponibles.

Famílies i parelles catalanes

Com és habitual, el major dia d'entrades serà demà divendres Primer de Maig. La mitjana d'estades per persona i nit serà d'entre un i dos dies. Majoritàriament, el turisme d'aquest cap de setmana llarg serà el de proximitat: famílies i parelles de mitjana edat, que sobretot vindran de Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana.

Tot i això, la Federació d'Hostaleria també destaca que hi haurà "una altra presència de turistes francesos, que es mantindrà durant tot el maig ja que a França hi ha moltes festivitats durant aquest mes".

El sector turístic gironí confia en què, com ja va passar per Setmana Santa, aquestes previsions es mantinguin -o fins i tot, augmentin- i siguin millors que el Primer de Maig del 2014. Sobretot, tenint en compte que al cap de setmana el termòmetre s'enfilarà fins apropar-se als 30 graus. "El sector comença a notar una reactivació del consum, sobretot pel què fa a la restauració", expliquen des de la federació.

Sota el paraigües de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines s'hi troben onze associacions locals i comarcals. Agrupen hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa i cases de turisme rural, entre d'altres. La federació compta avui dia amb més de 1.600 empreses federades.