Interior confia reduir la prostitució a les carreteres gironines amb la nova regulació estatal

Albert Ballesta creu que "suposarà un salt endavant"

Aquest dimarts s'ha reunit a Figueres la comissió del Consell Comarcal de l'Alt Empordà que estudia la problemàtica de la prostitució a les carreteres. La reunió, que ha comptat amb l'assistència d'alcaldes de diferents municipis de la comarca i del delegat d'Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, ha avaluat l'impacte que pot tenir l'entrada en vigor el pròxim 1 de juliol de la nova llei de seguretat ciutadana que preveu sancionar administrativament amb multes de fins a 30.000 euros els clients que sol·licitin serveis sexuals a les carreteres.

El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha assegurat que la nova llei estatal "no és la que volien perquè s'ha quedat curta", però que tot i així creu que pot servir per reduir el nombre de prostitutes a les carreteres gironines. Ballesta ha recordat que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb el suport del Departament d'Interior, va sol·licitar l'any passat a l'Estat una reforma del Codi Penal per eradicar la problemàtica, però que davant la negativa rebuda, la nova llei servirà, com a mínim, per "exercir més pressió sobre els clients".

Ballesta ha assegurat que si les ordenances municipals contra la prostitució aprovades per molts municipis de l'Alt Empordà han servit per reduir el nombre de prostitutes a les carreteres, la nova regulació, que és una llei orgànica, serà més dissuasiva perquè donarà més poder a les policies. "Nosaltres volíem que es sancionés penalment els clients, però esperem amb optimisme l'entrada en vigor de la nova llei per veure quins resultats ofereix", ha afegit.

El delegat d'Interior creu que la nova normativa estatal, que preveu sancions d'entre els 600 i els 30.000 euros, pot ser molt efectiva amb el client francès, el majoritari a les carreteres de les comarques gironines. "Fins ara travessaven la frontera buscant un territori d'impunitat i ara es trobaran que, tot i que no amb la mateixa contundència que al seu país, aquí també se'ls sancionarà", ha apuntat.

Per últim, Ballesta ha celebrat que amb l'entrada en vigor de la llei, es podrà sancionar els clients a totes les carreteres, siguin de la titularitat que siguin, el que es notarà especialment a l'àrea de la Jonquera on, a partir d'ara, els cossos policials podran sancionar els clients de les prostitutes que s'estaven a l'N-II al seu pas pel municipi.