La màgia surt al carrer en una nova edició del Fimag de Torroella de Montgrí

El Mag Lari hi presentarà el seu nou muntatge, 'Lari Poppins'

La quarta edició del Fimag, la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), aplegarà del 5 al 7 de juny 120 funcions de 40 artistes diferents i esdevindrà la major concentració de mags i activitats vinculades a l'il·lusionisme que s'ha fet mai a Catalunya, segons els seus responsables. L'any passat hi van assistir 22.000 persones i per a aquesta edició es manté la fórmula de les anteriors, actuacions nombroses als carrers i espectacles en espais tancats d'alguns dels mags de més prestigi del moment.

En aquest sentit s'ha apostat per incrementar la presència d'artistes estrangers al costat de noms consagrats a Catalunya com el Mag Lari. Així, un dels noms destacats aquest any és el de Shin Lim, provinent dels Estats Units i de tan sols 21 anys.

També hi haurà Héctor Mancha, seleccionat per ser a la trobada d'enguany del FISM (Federació Internacional de les Societats Màgiques) -el congrés més important del món de la màgia-. Un altre nom serà el de Miguel Ángel Gea, "possiblement el mag numismàtic més reconegut del món", indiquen els organitzadors. I també Arturo Dupén, primer Premi Nacional de Màgia d'Aprop i Invenció. O els francesos Kenris&Aurelia, amb diversos reconeixements europeus.

Els dos espectacles principals del Fimag, agrupats sota l'epígraf de La Gran Màgia, es podran veure a l'Espai Ter i són la Gala Internacional (dissabte 6 juny a les deu de la nit) on, a més de Shin Lim, Héctor Mancha i Kenris&Aurelia hi actuaran Raúl Alegría i Jaime Figueroa. El català Enric Magoo, director del Festival de Màgia de Badalona, presentarà la Gala i rebrà el Premi Fimag'15 per la seva trajectòria. L'endemà, el diumenge dia 7, Mag Lari presentarà al mateix escenari la seva última creació, 'Lari Poppins', en dues funcions, a les dotze del migdia i a les set de la tarda.

En paral·lel, durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions simultànies gratuïtes als carrers i places del centre de la vila en una marató de 15 hores ininterrompudes el dissabte, i 12 el diumenge. Hi haurà espectacles de mentalisme, robatori escènic (pickpocket), màgia d'aprop o d'arts afins a la màgia com ara ventrilòquia, globusflèxia o màgia-clown. Aquestes actuacions es complementen amb un mercat de parades amb articles relacionats amb la màgia, un mercat amb rulots amb menjar (food trucks) i una exposició dedicada a Enric Magoo.