Entra a presó el jove que va disparar contra dos mossos pensant que li volien robar la marihuana

El jutge li imputa un delicte contra la salut pública i un d'atemptat contra agents de l'autoritat

El jutge ha enviat presó el jove de 27 anys que diumenge es va atrinxerar a un mas de Darnius i va disparar diversos trets a l'aire i també contra dos agents dels Mossos d'Esquadra pensant que li volien robar la marihuana que tenia plantada.

Els fets van passar al migdia, quan dos agents de paisà feien tasques de vigilància perquè sospitaven que a la casa s'hi cultivava droga. El detingut va confondre'ls amb lladres i va voler-los foragitar disparant. No es va entregar fins que els agents es van identificar. El jutge l'ha enviat a presó per un delicte contra la salut pública i un d'atemptat contra agents de l'autoritat. En canvi, li retira la temptativa d'homicidi dolós que la policia li atribuïa.


Els fets van tenir lloc diumenge al migdia a un mas de Darnius (Alt Empordà), on hi viu de lloguer un jove de 27 anys i de nacionalitat francesa. Agents sense uniformar estaven vigilant la casa perquè tenien la sospita que s'hi cultivava droga. Quan el jove va veure dues persones pels voltants de casa seva amb actitud vigilant va agafar una escopeta i va disparar un primer tret a l'aire per foragitar-los. 

Va ser llavors quan els dos agents van identificar-se com policies però el jove no els va creure i es va atrinxerar dins el mas. Llavors, i segons sosté la policia, va disparar dos trets més que anaven dirigits als agents. Vistes les circumstàncies, els dos mossos van requerir més reforços. Fins a Darnius van desplaçar-se més patrulles uniformades, efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), la unitat canina i un equip del Grup Especial d'Intervenció (GEI), que van muntar un veritable dispositiu policial i van encerclar la casa. Els policies van estar tres quarts demanant-li que sortís de la casa amb les mans enlaire i que s'entregués. 

Finalment, el jove es va lliurar a la policia. Els Mossos d'Esquadra el va detenir pels delictes contra la salut pública, contra agents de l'autoritat i per homicidi dolós en grau de temptativa. Aquest matí ha passat a disposició judicial als Jutjats de Figueres. Després de la declaració, el detingut ha ingressat a la presó. El jutge, però, li ha retirat la imputació pel delicte d'homicidi dolós. La policia va trobar a dins del mas més d'un miler de plantes de marihuana.