La plantilla de 'Girona + Neta' demana es desbloquegi el conflicte

Una cinquantena de treballadors es manifesten pel centre i critiquen la postura immobilista d'FCC

Una cinquantena de treballadors i representants sindicals han sortit al carrer per reclamar que es desbloquegi el conflicte obert a 'Girona + Neta'. Amb una pancarta on es llegia 'Per uns serveis públics de qualitat, NO a les retallades', els manifestants han sortit de l'estació de trens, han recorregut part de la carretera Barcelona fins a Marquès de Camps i han enfilat Jaume I per arribar fins a la Delegació del Govern i, després, l'Ajuntament.

La plantilla critica que l'empresa FCC, de qui depèn 'Girona + Neta', ha dut la situació "al límit", negant-se en rodó a negociar. Els treballadors asseguren que, fins ara, només ha fet "moviments mil·limètrics en temes secundaris", però que no ha volgut entrar a parlar del focus del conflicte: el nou conveni col·lectiu.

CCOO, sindicat majoritari al comitè, critica que l'empresa vulgui retallar fins a un 23% el conveni actual. "Creiem que és actuar de manera inconscient", diu el secretari general de la Federació de Serveis Públics del sindicat, Pau Gálvez. A més, els treballadors també asseguren que la direcció no ha volgut escoltar cap de les propostes de millora que han fet.

El 0,004% anual

Per una banda, la plantilla de 'Girona + Neta' reclama guanyar un 1% de poder adquisitiu aquest 215. "Estem parlant del 0,004% de tot allò que l'Ajuntament de Girona paga pel servei", ha dit Gálvez. Per l'altra, demanen que hi hagi transparència amb les noves contractacions i els ascensos dins de 'Girona + Neta'. "Creiem que la nostra és una reivindicació senzilla i clara", assegura el representant sindical.

CCOO acusa l'empresa de deure's "a les ordres que vinguin de Madrid" i li critica que no vulgui escoltar-los. La plantilla diu que està oberta a negociar, però deixant clar que no acatarà una rebaixa de fins al 23% del conveni.

"La pilota es troba ara a la teulada de l'empresa; per això, demanem a l'Ajuntament que mogui fitxa, perquè sinó la postura intransigent de la direcció abocarà la ciutat a un perjudici que ningú vol", ha dit Gálvez, en referència a la vaga. Avui mateix hi ha prevista una nova reunió entre les parts.

'Girona + Neta' té uns 150 treballadors en plantilla, que pugen a una vintena més comptant-hi els eventuals. L'inici de la vaga s'ha fixat per al proper 4 de maig. Quan l'assemblea de treballadors va votar la proposta, el 98% de la plantilla hi va donar suport.