ERC-MES de Figueres denuncia CiU per anunciar-se a la premsa local

Argumenten que no es pot publicar propaganda abans de l'inici de la campanya electoral

La candidatura d'ERC-MES de Figueres presentarà una denúncia contra CiU de Figueres a la Junta Electoral de Zona, per haver vulnerat la Llei Orgànica Electoral. CiU ha incomplert la llei publicant, aquest dimarts, propaganda electoral en els setmanaris L'Empordà i Hora Nova, molt abans de l'inici legal de la campanya.

ERC-MES argumenta la denúncia dient que "la inserció d'aquesta propaganda vulnera l'Article 53 de la Llei Orgànica Electoral (LOREG). L'article deixa ben clar que no es pot contractar publicitat política en el període actual de “precampanya”. La maniobra de CiU és una nova mostra del joc brut propagandístic que va començar amb la manipulació del cartell de fires. El que ens cal és tot el contrari: una política neta i que tothom compleixi amb les normes legals fixades".

Segons l'Article 53 de la LOREG, “des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, i no es poden justificar les esmentades actuacions per l'exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes en l'apartat anterior”.