Uns veïns del barri de Domeny a Girona retenen dos lladres que estaven buidant un pis

Els van sorprendre quan s'enduien una rentadora

Uns veïns del barri de Domeny van aconseguir retenir dos lladres que estaven buidant un pis després d'esbotzar-ne la porta. El robatori va tenir lloc a plena llum del dia. Els lladres, dos joves de 23 i 30 anys, havien deixat una furgoneta mal aparcada davant del bloc, situat a la carretera de Sant Gregori.

Per entrar al pis, no van tenir massa miraments. Van forçar el pany i trencar la porta i, un cop a dins, van començar a endur-se'n electrodomèstics. Els veïns els van sorprendre quan carregaven una rentadora, després d'haver agafat un microones, una cafetera, un ordinador portàtil i -fins i tot- diverses peces de roba i productes de neteja. Els mossos els van detenir per un robatori amb força.

Els dos lladres, de nacionalitat equatoriana, tenen 23 i 30 anys. El més jove viu a Salt (Gironès) i l'altre és veí de la ciutat. Dimecres de la setmana passada, cap a quarts de sis de la tarda, els lladres van arribar al barri de Domeny amb una furgoneta. Van deixar el vehicle mal aparcat davant d'un bloc de pisos de la carretera de Sant Gregori, van entrar a dins l'edifici i van esbotzar la porta d'un dels habitatges, aprofitant que el seu propietari era fora.


De dins, van començar a endur-se tot de coses, que anaven carregant a la furgoneta. Sobretot, electrodomèstics. Mentre anaven traginant el botí i fent viatges amunt i avall, els veïnes els van veure i van fer pinya contra els lladres. Els van aconseguir retenir i van avisar la policia.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins al lloc i va detenir els nois per un delicte de robatori amb força. Aleshores, de l'interior del pis, els dos lladres ja havien aconseguit endur-se un microones, un ordinador portàtil, una cafetera, un assecador de cabell i altres pertinences més inusuals (com ara una bossa de viatge, diverses peces de roba i productes de neteja).

A l'actuació també hi va prendre part la Policia Municipal de Girona, que va encarregar-se de treure la furgoneta de sobre la vorera. Els dos joves, que no tenen antecedents, van passar unes hores als calabossos de comissaria abans de passar a disposició judicial. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.