Roger Mas repassa les cançons que han marcat la seva trajectòria en un concert únic a Girona

L'espectacle és el tret de sortida d'aquesta gira antològica que s'allargarà fins al proper mes d'agost

'La senyora dels guants vermells'. Aquesta ha estat la cançó escollida per donar el tret de sortida al primer concert del nou espectacle del solsoní Roger Mas, que aquesta nit ha revisat i reinterpretat les cançons més destacades de tota la seva trajectòria en un concert únic al Teatre Municipal de Girona, dins del Festival Strenes.

Des del primer moment, l'artista ha deixat clar que es tractava d'una ocasió especial i que volia allunyar-se del seu vessant més "tel·lúric". Guitarra en mà, 'rocker', i acompanyat d'un baix, una altra guitarra i la bateria, Mas ha repassat la seva història dalt dels escenaris amb cançons com 'Sang', 'El temps s'ha trastocat', 'Descobriment' o 'El rei de les coses'. La nit ha començat amb la veu potent de Roger Mas qui, com si estigués narrant una poesia, ha començat a dir en veu alta la lletra de la cançó 'La senyora dels guants vermells' enmig de la foscor del Teatre Municipal de Girona. De cop, les llums blavoses de l'escenari s'han encès i el públic ha pogut veure el cantant, assegut damunt una cadira i amb la guitarra a les mans, com donava el tret de sortida de la seva nova gira antològica.

El solsoní ha anat encadenant una cançó rere l'altre sense parar, canviant de disc i revivint la seva trajectòria musical. De de 'Les Maragdes', passant per 'Sang', 'Després de la tempesta', 'Qui sap si a la Lluna hi haurà terra plena', 'Aquesta nit?', 'Rebequeria', 'Desobrint', 'L'home i l'elefant' o 'El rei de les coses', han estat només algunes de les cançons que s'han pogut escoltar aquesta nit dins del Festival Strenes que ja encara la seva recta final.

El mateix cantant ha explicat que es trobava constipat però que això no l'afectava gens ni mica i que tenia "motles ganes i estava molt content" de ser aquesta nit de divendres a Girona. "Tinc la sensació personal que hi ha com dos blocs de cançons, dos arquetips, una vessant més tel·lúrica amb la Cobla Sant Jordi més clàssica, i un altre vessant més adequada pel tipus de formació d'aquesta nit", ha explicat Mas després de mocar-se d'esquenes al públic demanant disculpes , un acte que ha arrencat els riures dels assistents.

"Tenia ganes de recuperar aquesta sèrie de cançons que han estat una mica oblidades. Tinc la sensació que la gent prefereix les peces tel·lúriques però a mi m'agraden els dos vessants i em feia il·lusió experimentar tal i com ho faré avui", ha comentat emocionat. Un objectiu que el cantant ha aconseguit sobretot amb cançons com 'L'home i l'elefant' i 'El rei de les coses', que ha reversionat de dalt a baix. Durant el concert, Mas ha reinterpretat obres de pràcticament tots els seus discos des de 'Les flors del somni' fins a 'Mística Domèstica' o 'Dp', algunes de les quals mai s'havien pogut escoltar en directe i sense les bases gravades amb anterioritat.

El cantant originari de Solsona ha estat acompanyat d'Arcadi Marcet al baix, la bateria de Marc Mujal i el 'pedal steel' i la guitarra de David Soler. Un "acompanyament de luxe", tal i com ha detallat el mateix artista. La nit ha acabat a ritme de 'Plus ultra' i 'El calavera' amb el públic aplaudint. Segon fonts de l'organització del Festival Strenes, el cantant ha omplert el 80% de la capacitat del Teatre Municipal de Girona. La il·luminació - que ha anat variant les tonalitats de l'escenari- ha estat un dels elements claus amb què ha jugat l'artista per potenciar la seva presència i donar un toc únic al concert.

L'espectacle ha estat la prova de foc de la nova gira de l'artista que s'allargarà fins l'agost. Pel setembre, Roger Mas, prepara una nova sacsejada estilística, seguint en la seva eterna inquietud creativa. En principi està previst que el proper setembre l'artista publiqui el seu primer disc de cantautor on només estarà acompanyat per la seva guitarra. Per a l'ocasió, Mas també té previst fer una gira tot sol que només comptarà amb l'escenografia de Lluís Danés.