10 anys de presó per l'autor del crim a Noche Latina de Figueres el 2011

Jean Carlos Rafael Agramonte és condemnat per homicidi amb abús de superioritat

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, recull fil per randa el veredicte del jurat popular que, per unanimitat, va declarar provat que la matinada del 18 de desembre del 2011 Jean Carlos Rafael Agramonte va agafar un ganivet o navalla i li va clavar nou vegades a la víctima.

Els dos homes, que tenien mala relació des de feia anys, es van trobar a la discoteca Noche Latina de Figueres. Inicialment, hi va haver una primera disputa al lavabo del local que després va continuar a fora. Segons va declarar provat el jurat, cap a dos quarts de quatre de la matinada va començar una baralla entre dos grups a l'aparcament de la discoteca. Durant la disputa, Agramonte "es va enfrontar a la víctima esgrimint un ganivet contra ell".

Per això, la sentència conclou que el condemnat va actuar amb abús de superioritat quan va assestar nou ganivetades a un home que anava desarmat. "L'acusat es va aprofitar de la major facilitat que, per a la comissió de l'homicidi, li donava l'ús d'un ganivet a navalla, tenint en compte que la víctima anava desarmada i només es va poder defensar amb el seu cos", recull la sentència que, afegeix, "no consta que la víctima anés armada" i, per tant, estava en evident condició d'inferioritat.

Per contra, també li aprecien un atenuant d'embriaguesa, que el jurat popular no va haver de valorar perquè estava admès tant pel fiscal, com per les acusacions particulars i la defensa.

La sentència imposa a Jean Carlos Rafael Agramonte una pena de 10 anys de presó per un homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat i un atenuant d'embriaguesa. És la pena que, al final del judici, van sol·licitar tant el fiscal i la Fecasarm com la defensa. L'acusació particular que representava la família de la víctima, en canvi, demanava 14 anys de presó perquè creia que 10 eren pocs.

No era el primer cop que Agramonte s'asseia al banc dels acusats. L'11 de juny del 2009 el Jutjat de Menors de Girona ja el va condemnar per apunyalar la mateixa víctima. La primera agressió va ser el 26 d'octubre del 2008, també de matinada i a l'exterior de la discoteca Noche Latina d'Empuriabrava.

En matèria de responsabilitat civil, la sentència condemna Agramonte a indemnitzar la família de la víctima amb 275.000 euros.

L'Audiència de Girona ha jutjat, el mateix mes, dos crims que van tenir lloc davant la discoteca Noche Latina de Figueres en poc més d'un any.