Forenses i el doctor de la defensa no coincideixen en la mort del jove a la disco Noche Latina

Richar German Martínez s'enfronta a una pena de 20 anys de presó

Conclusions contradictòries entre els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona i el doctor que ha fet la pericial de la defensa. Les tres forenses creuen que, tenint en compte la trajectòria i la localització de les ferides, és que l'agressor ataqués la víctima per l'esquena i que, d'un sol cop al coll, li seccionés l'artèria caròtide. Això va provocar una ferida mortal, perquè ràpidament la víctima es va dessagnar. "Tenint en compte la ferida, poc es podia haver fet per salvar-li la vida", han afirmat les forenses.

A més, també creuen que hi ha altres factors perifèrics que donen més validesa a aquesta teoria. Com ara que la víctima no té cap ferida de defensa enlloc. Segons han explicat, quan una persona és atacada, per instint, intenta protegir-se amb les mans o els braços. La manca de lesions fa que les forenses creguin que la víctima no va tenir temps de reaccionar i, per tant, que l'atac va ser per sorpresa.

Les doctores també han explicat que el coll és una zona especialment vulnerable i d'alt risc vital, perquè hi passen vasos sanguinis molts importants i que estan escassament protegits, perquè estan a poca profunditat de la pell i sense que els recobreixi cap os.

El perit de la defensa, en canvi, creu que és possible que l'agressor marxés del lloc del crim sense ser conscient de la gravetat de l'atac amb l'ampolla trencada. El doctor ha explicat que la ferida que li va seccionar la caròtide mesura poc més d'un centímetre, una mida semblant a la de l'artèria. Aquesta superfície tan reduïda i localitzada en tot el perímetre del coll fa que, segons l'especialista, sigui poc probable matar d'una sola ferida.

"Era més fàcil fallar que encertar", ha apuntat el perit de la defensa. A més, també discuteix a les forenses que l'atac fos per darrere. Segons el doctor, les ferides també són compatibles amb un atac cara a cara si el cop amb l'ampolla es fa d'esquerra a dreta, en comptes de propinar-lo de dreta a esquerra.

Confessió espontània i silenci

Aquest dijous també han declarat els Mossos d'Esquadra d'investigació. Han explicat que van estar buscant l'acusat, que finalment es va presentar a la comissaria de mossos de Salt. Allà, de forma espontània i abans que el traslladessin a Vista Alegre, va confessar de forma espontània. Va dir que s'havia barallat amb la víctima i un seu amic perquè estaven increpant i faltant al respecte a la seva xicota. Segons els mossos, es va mostrar "sorprès" quan va saber que la víctima havia mort i va assegurar que no creia que les ferides fossin tan greus.

Després d'aquesta primera confessió, l'acusat es va acollir al seu dret a no declarar quan li prenien declaració assistit per un advocat.

Richar German Martínez s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat. El jurat popular encara no ha pogut escoltar la seva versió dels fets. La donarà demà perquè, tal com va sol·licitar el seu advocat, declara al final del judici. Després, les parts formularan conclusions i informes i dilluns entregaran l'objecte del veredicte al jurat.