Testimonis del crim a Noche Latina diuen que la víctima no es va poder defensar

Un amic de l'acusat assegura que Richar German Martínez no era conscient que l'havia matat

El porter de la discoteca Noche Latina de Figueres ha explicat que la matinada de l'1 de desembre del 2012 hi va haver una primera baralla davant del local. La víctima i un amic seu es van enfrontar amb l'ara acusat, Richar German Martínez. Segons ha explicat el vigilant de seguretat, la disputa va ser a cops però no hi va haver cap arma, ni navalla ni cap altre tipus d'objecte contundent. Mentre els tres homes es barallaven, la xicota del processat anava cridant "Richar,no!", segons el porter.

Aleshores, el porter -que aquella nit era l'únic responsable de l'accés a la discoteca- va intervenir per aturar la diputa i separar els implicats. Al processat el va fer tornar a entrar cap al local mentre es quedava fora parlant amb els altres dos. "Els hi recriminava la seva forma d'actuar i els hi deia que si es comportaven així no podrien tornar a la discoteca", ha rememorat.

El porter assegura que, després de separar els implicats, pensava que la baralla havia acabat. Però no va ser així. L'encarregat de la porta estava d'esquenes a la discoteca quan va sentir una ampolla que es trencava. Immediatament, va sentir que l'acusat l'empenyia per apartar-lo i al crit de "vamos!" li donava un cop al jove amb l'objecte que duia a la mà. Va resultar ser part de l'ampolla trencada, amb la qual li va seccionar la caròtides causant-li la mort a la víctima.

Segons el porter, l'atac va ser per sorpresa i la víctima no va tenir temps de reaccionar abans de rebre el cop. Just després de l'agressió, la víctima es va desplomar a terra i l'ara acusat va fugir de la discoteca.

Culpa meva per faltar-li al respecte

Aquest dimarts també ha declarat l'amic de la víctima, amb qui aquella nit havia sortit de festa. Ha explicat que van estar bevent gran quantitat d'alcohol i, per això, té llacunes importants del que va passar aquella nit. Recorda que van estar "parlant i ballant" amb dues noies però assegura que no és capaç de recordar la primera baralla i per què va començar. "El que recordo és sentir una ampolla trencant-se i l'acusat agredint la víctima, però a mi em va semblar que l'havia punxat a la panxa", ha explicat.

El testimoni assegura que durant molts anys s'ha sentit "molt culpable" del que va passar perquè li deien que la mort de la víctima era culpa d'ell, perquè li va "faltar al respecte" a la xicota de l'acusat perquè li va tocar el cul dins la discoteca. "Jo no recordo res d'això", ha exposat.

Un amic de l'acusat, que ha també ha prestat el seu testimoni als membres del jurat aquest dimarts, assegura que Richar German Martínez creia que havia estat només una baralla i no era conscient que havia matat la víctima. "Quan li vaig dir que hi havia una persona morta, parlant per telèfon, no s'ho creia", ha exposat. El lletrat de la defensa, Carles Monguilod, apunta que pot ser perquè en el moment de l'agressió la víctima duia posada una caputxa i, per tant, l'acusat no sabia on havia impactat el cop ni que havia seccionat cap artèria.

Richar German Martínez s'enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat.