La comunitat educativa gironina condemna l'agressió mortal a l'institut de Barcelona

Uns 200 professors i directors d'escoles i instituts es concentren amb llaços negres davant la Delegació del Govern

La comunitat educativa gironina ha volgut sumar-se a les mostres de rebuig per l'agressió mortal a l'IES barceloní. A les dues del migdia, unes 200 persones s'han concentrat davant la Delegació del Govern, on hi ha la seu dels serveis territorials d'Ensenyament.

La crida, feta pels sindicats, ha aplegat professors i directors d'escoles i instituts de la ciutat, membres de la Fapac i també representants de l'Ajuntament (hi eren el tinent d'alcalde Jordi Fàbrega i la regidora Coralí Cunyat). Tots ells han guardat uns minuts de silenci, trencats per un aplaudiment final en record al professor mort i a la resta de víctimes.

"Avui és el dia més trist que hagi pogut viure l'ensenyament en aquest país; cap de nosaltres podria haver estar preparat per uns fets com aquests", ha dit el portaveu d'Ustec-Stes. Xavier Díez ha fet una crida a la comunitat educativa "a estar unida" en uns moments de "dol i dolor" com els actuals, i ha demanat a la resta de la societat que no els deixi sols i els faci "suport".


 
Díez també ha dit que agressions com la que s'ha viscut a Barcelona "cada cop tenen lloc a més països". I ja ha avançat que, un cop passat el dol, caldrà fer una "reflexió" conjunta (amb pares i administracions) per evitar que "mai més torni a passar un fet com aquest".

"Avui però, sobretot, és un dia de dol; demanem respecte per a la comunitat educativa del Joan Fuster", ha conclòs Díez. La concentració d'aquesta tarda no serà l'única que es farà per condemnar l'agressió mortal a l'institut de Barcelona. Demà, a les dotze del migdia, hi ha convocats minuts de silenci davant les portes i els patis de tots els centres educatius del país.