Resposta massiva dels gironins per participar al càsting de 'Nueve apellidos vascos'

Centenars de persones donen la volta al centre cultural de la Mercè per ser un dels 2.000 figurants que busca la pel·lícula

Centenars de persones han donat la volta al centre cultural de la Mercè des de primera hora del matí per participar al càsting de 'Nueve apellidos vascos'. La productora busca 2.000 extres i la resposta dels gironins ha estat massiva.

A banda de Girona, el càsting continua aquesta setmana a Monells, la Bisbal i Llagostera. Entre les persones que feien cua hi ha perfils diversos, des dels amants del cel·luloide que volen viure l'experiència de fer una pel·lícula, a persones a l'atur (la feina és remunerada), jubilats o fans de la primera part.

Avui només els han demanat les dades i els han fet una foto, a l'espera de fer una tria en els propers dies. La pel·lícula es comença a rodar l'11 de maig.


 
'Ocho apellidos vascos' va ser la pel·lícula més taquillera de la història del cinema a l'estat espanyol. El seu efecte es deixa notar ara que la productora prepara la segona part -titulada 'Nueve apellidos vascos'- , bona part de la qual es rodarà a terres gironines.

L'equip de la pel·lícula, en col·laboració administracions gironines, s'ha desplaçat en diverses ocasions fins a la zona del Baix Empordà per escollir les localitzacions de la pel·lícula, que es comença a rodar l'11 de maig i que ja té confirmat bona part del repartiment: repeteixen Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde i Carmen Machi i s'hi sumen en la versió catalana Berto Romero, Rosa Maria Sardà i Belén Cuesta. 

Afluència massiva el primer dia de càsting

El film ha fet difusió del càsting a través de mitjans de comunicació i també a través de xarxes socials dels propis ajuntaments implicats. El boca orella ha funcionat i aquest matí, dia del primer càsting, han estat centenars de persones les que s'han acostat fins al centre cultural de la Mercè per ser un dels 2.000 figurants que busca la pel·lícula. 

La productora no ha volgut informar sobre el procés d'elecció dels figurants però ha transcendit que es busca gent de tots els perfils, des de nens de 8 a 10 anys i també persones d'entre 16 i 100 anys. "Jo vaig rebre un correu electrònic on deien que buscaven perfils per fer de cambrer i també gent asiàtica", explica la Carla Atienza, de 24 anys, mentre fa cua per entrar al càsting. 

A l'anunci del càsting també es demana disponibilitat per gravar a les comarques gironines de l'11 de maig al 17 de juny i cita Girona, Monells-Cruïlles, La Bisbal d'Empordà i Llagostera. 

Des de primera hora, la cua donava la volta a la Mercè i, tot i que moltes persones venien amb cita prèvia, s'han hagut d'esperar llarga estona fins accedir dins l'auditori. La productora ha tingut un gest amb els més petits i ha fet passar abans aquelles persones que anaven amb menors al seu càrrec. Aquest és el cas de la Sandra Fleta, que ha anat al càsting acompanyada de cinc nens. "Ens fa molta il·lusió participar d'aquesta experiència, tots hem vist la primera part de la pel·lícula", reconeix. Segons explica, a dins només els han agafat les dades personals i també han pres nota del color dels ulls, el cabell i la talla -entre d'altres- i els han fet fotos de cos sencer i també de prop. "Avui no hem hagut de fer cap prova, ja ens avisaran", ha manifestat. 

Fer d'extra a la pel·lícula és una feina remunerada (100 euros diaris més les dietes, segons apunten alguns interessats) i això fa que moltes persones que estan sense feina hi vegin també una oportunitat. 

Entre els futurs figurants també hi ha persones jubilades que, mogudes per l'interès de fer alguna cosa diferent, s'han acostat al càsting. És el cas d'en Ramon Casassas, de 64 anys, que ha agafat el cotxe per venir expressament des de Santa Eugènia de Berga. Ja ha participat en d'altres pel·lícules com a figurant -com 'Pa negre' o 'Agnòsia'- i reconeix que li agrada l'experiència. També està jubilat l'Andreu Guilla que, per contra, és la primera vegada que opta a ser figurant. "No ho he fet mai i sempre està bé tenir noves experiències", reconeix. 

Tota la setmana de càstings

A banda del càsting a la ciutat de Girona, la productora ha organitzat altres cites a al Centre Cívic de Monells aquest dimarts, el dia 22 al Consell Comarcal del Baix Empordà a la Bisbal i el dia 23 a Llagostera.

La segona part de la pel·lícula està produida per LaZona Films, i 2014HDP A.I.E per Telecinco Cinema, i compta amb la col·laboració de Mediaset España i Canal +. Serà distribuïda per Universal Pictures International Spain. 
A banda dels escenaris del Gironès i el Baix Empordà, el film -dirigit per Emilio Martínez-Lazaro, també es rodarà a Madrid i Sevilla.