Mazoni posa dempeus el Teatre Municipal de Girona en l'estrena del nou disc

L'empordanès Jaume Pla ha arrasat en una nit eufòrica

Una nit "eufòrica". Així ho han definit alguns dels espectadors que aquest dissabte a la nit han assistit a l'estrena de la nova gira de Mazoni, anomenada 'Totes les històries que hem viscut', i que commemora el desè aniversari de la gravació del seu primer disc en català.

Durant dues hores, Jaume Pla ha repassat els seus grans èxits en un concert vibrant on el públic no ha parat de cantar i ballar seguint el so de les cançons originals del músic bisbalenc. La nit ha arrencat amb 'Memòria' però també s'han pogut sentir peces com 'La Granja de la Paula', 'Natura morta' o 'Eufòria', que ha fet posar dempeus el públic. El concert ha acabat amb Pla, al mig de la platea, cantant 'Magranes molt'.

El concert ha començat passades les nou del vespre amb 'Memòria' i durant dues hores el cantant gironí ha interpretat els seus èxits més destacats dels últims deu anys, com 'Caputxeta', 'La Granja de la Paula', 'Se'm moren les plantes', 'Natura morta', 'Apocalipsi Now', 'Ailodiu' o 'Eufòria', entre moltes d'altres. En total, l'artista ha fet sonar unes 22 peces dels seus cinc discs, convertint el concert en un espectacle memorable on els espectadors no han pogut parar de ballar, cantar i seguir el grup.


El concert ha estat el tret de sortida a la gira i l'estrena del seu nou espectacle anomenat 'Totes les històries que hem viscut' i que vol commemorar una celebració doble, d'una banda el desè aniversari de l'enregistrament del seu primer disc en català titulat 'Esgarrapada' i de l'altra els cinc anys de la gira '31 dies'. Seguint fidel a l'energia, bon humor i connexió que hi ha en els seus concerts, Jaume Pla no ha volgut caure en la nostàlgia i ha demostrat, un cop més, per què continua essent un dels músics i de les formacions catalanes més importants del moment. Un concert ple d'energia, on Pla s'ha lluït i ha mostrat el seu domini musical.

L'espectacle ha omplert gairebé tot el Teatre Municipal de Girona. Amb una posada en escena simple, que només jugava amb la il·luminació, el músic bisbalenc no ha necessitat res més per fer una gran presentació d'aquest nou espectacle, que ben aviat girarà per tot Catalunya. La següent parada de la seva gira és el 23 d'abril a l'Auditori de Barcelona, on actuarà conjuntament amb Mishima, i aquest estiu està previst que Mazoni passi per festivals com l'Interludi i l'Emergent.

"Eufòria pura"

Els assistents no han parat d'aplaudir durant tota la vetllada. És més, alguns d'ells, com en David afirmaven que no s'esperaven que el concert "fos tan bo". "Ens ha agradat molt, ens ha encantat el punt íntim i proper de l'espectacle. Mazoni és, juntament amb Mishima, una de les formacions més capdavanteres del panorama musical català actual", han explicat en David i en Joan, que no ha parat de gaudir ni un sol moment de la música. Per la seva banda, un altre espectador, en David, subratllava que havia sentit "eufòria pura". "És genial, i més perquè és un cantant de les nostres terres que ens sentim més a prop. Farà història en el món de la música", ha subratllat.

L'estrena d'aquest nou projecte ha comptat amb la presència de la mare de Jaume Pla, Lucía, i la germana del músic i cantant, Inès Pla. Totes dues han subratllat que el cantant guanya amb les distàncies curtes i que els seus directes són "millors i tot que la música enregistrada en els discos" "Ens ha agradat molt, tothom ha gaudit i l'hem vist molt còmode", han detallat il·lusionades.

Durant gran part de la nit, els espectadors han estat dempeus, seguint els ritmes originals de les obres de Mazoni. Per això, un cop el cantant s'ha acomiadat, no l'han deixat marxar a la primera i han aplaudit i han seguit cantant l'última cançó que havia interpretat perquè retornés a l'escenari. Pla ha ofert dos bisos i, posteriorment, veient que el públic demanava més, ha agafat la seva guitarra i s'ha plantat al bell mig de la platea del Teatre Municipal de Girona des d'on, en format acústic i acompanyat de la seva banda, ha cantat 'Magranes molt'. Un punt final íntim i dolç que ha deixat un gran somriure a les cares dels espectadors.