Les obres a l'esvoranc de la Rambla de Figueres, a punt de finalitzar

Estarà llest abans de Sant Jordi

Els treballs de reposició del paviment de la Rambla han entrat en la seva recta final. Està previst que entre avui i demà finalitzin unes obres que des del mes de desembre, i en diferents etapes, han permès que el passeig central de la ciutat recuperi el seu aspecte després de l'esvoranc provocat per les pluges del 30 de novembre de 2014.

En total han estat menys de cinc mesos de treballs que s'han dividit, a grans trets, en tres etapes: feines d'emergència per assegurar la zona i netejar els desperfectes; obres d'emergència per reconstruir la volta; i, finalment, les de reposició del paviment. Tot això amb un pressupost final que s'ha situat pels volts dels 450.000 euros.

Els treballs de reposició, adjudicats per 58.987,50 euros, han consistit a reparar, entre d'altres, el clavegueram, l'enllumenat públic, les connexions elèctriques, col·locar el nou paviment -llambordes incloses- o en plantar dos nous exemplars de plataners.

Finalment, des del consistori destaquen que en una de les pedres del muret que separa el saló central del vial nord de la Rambla s'hi ha gravat el següent text: "La ciutat de Figueres, en agraïment a totes aquelles persones que han fet possible la reconstrucció de l'esvoranc de la Rambla provocat pels aiguats del 30 de novembre de 2014. Finalitzades les obres de reconstrucció el 23 d'abril de 2015".

Tot i que les obres estaran enllestides entre avui i demà, durant la setmana vinent s'acabaran alguns detalls finals com el remat de les tapes de registre o la col·locació de l'escala del nou registre d'accés a l'interior de la riera. No obstant, es complirà amb el calendari previst i la Rambla estarà a punt per celebrar la Diada de sant Jordi.