UDC es presentarà per separat el 24-M a Roses

Mindan 'lamenta la decisió' però la 'respecta'

Les diferències entre CDC i UDC a Roses han fet que, finalment, ambdues formacions concorrin per separat a les pròximes eleccions municipals del 24-M.

En un decisió "salomònica", CDC, amb l'actual alcaldessa, Montse Mindan, al capdavant, es presentarà sota les sigles de CiU, i UDC, liderada per Josep Valdera, es presentarà amb una llista alternativa amb el nom d'Unió Municipal de Catalunya.

Mindan ha "lamentat" que la federació no hagi superat les seves diferències, però ha assegurat que l'única raó del trencament ha estat "la majoritària desconfiança" vers el líder d'UDC, Josep Valdera. Aquest, al seu torn, ha deixat clar que les "imposicions" de CDC "han fet inevitable el trencament".

L'origen

La ruptura entre CDC i UDC a Roses és fruit de molts anys de diferències entre les dues formacions. Unes diferències que, fonamentalment, s'expliquen per les divergències entre els líders locals d'ambdues formacions, l'exalcalde, Carles Pàramo, de CDC, i Josep Valdera, d'UDC. La guspira que ha fet saltar el fràgil equilibri ha estat el veto de CDC a formar una llista electoral on hi aparegués Josep Valdera. Així ho reconeix l'actual alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que afegeix que Valdera va deixar clar des d'un primer moment que si ell no formava part de la llista com a líder local d'UDC, la seva formació es presentaria per separat.

Mindan assegura que la desconfiança en la figura de Valdera "és majoritària a CDC" i que no es podia formar una llista que l'inclogués. Amb tot, puntualitza que li hagués agradat comptar amb la resta de regidors i membres d'UDC, que "són gent honesta i treballadora", però que no ha estat possible "perquè UDC així ho ha decidit".

Valdera, al seu torn, lamenta que la ruptura ha estat inevitable davant les continues imposicions de CDC. De fet, puntualitza, responsabilitza del veto a Carles Pàramo que tot i cedir l'alcaldia a Mindan "segueix governant a l'ombra". "Nosaltres sóm un partit humanista que situa en primer lloc a les persones i que no accepta imposicions ni vetos", ha reblat. 

Pel que fa a la solució final, és a dir, que CDC es presenti sota les sigles de CiU sense cap membre d'UDC i que aquests concorrin en una nova llista sota el nom d'Unió Municipal de Catalunya, és una decisió "salomònica" que han adoptat les direccions nacionals dels dos partits per "no perdre la força de les sigles de CiU".