El cap dels mossos a Girona nega un increment del nombre de prostitutes a les carreteres

Milan demana no barreja terrorisme islamista amb la comunitat musulmana arrelada a les comarques gironines

"La prostitució a les carreteres gironines ens ha preocupat sempre als Mossos d'Esquadra", ha afirmat el cap de la regió policial de Girona. El comissari Josep Milan ha assegurat que des del juny del 2012, amb l'inci de l'operació voral que multa prostitutes i clients a les carreteres de la Generalitat, el nombre de dones que ofereixen serveis sexuals a peu de carretera s'ha reduït a més de la meitat. "La prostitució a les carreteres de les comarques gironines no ha crescut", ha afirmat Milan.

El comissari, però, no contradiu amb aquesta afirmació les dades de l'estudi desenvolupat en el marc d'un programa integral per atendre prostitutes a la Jonquera i que, en aquesta població de l'Alt Empordà, ha detectat un increment en el nombre de dones. Tot i això, assegura que aquest augment localitzat no és extrapolable ni es pot generalitzar al conjunt de la demarcació.

Segons Josep Milan, combatre les xarxes de tràfic de persones per a la prostitució i protegir les víctimes és una prioritat que ve de lluny per als Mossos d'Esquadra a la demarcació. "Ens ha preocupat sempre però no volem crear cap tipus d'alarma en el sentit que hagi crescut, perquè està continguda", ha afirmat. El comissari assegura que el compromís és "continuar treballant" i exposa que estan atents a qualsevol canvi normatiu que els pugi donar més cobertura i eines per combatre l'explotació sexual.

No estigmatitzar els musulmans

En relació a l'alerta jihadista, el comissari ha assegurat que a les comarques gironines la feina per detectar possibles cèl·lules terroristes o radicals islamistes és intensa i constant. Tot i això, ha volgut transmetre un "missatge de tranquil·litat" a la ciutadania. "No abaixem la guàrdia, és molt important la feina que s'està fent", ha exposat.

Milan ha demanat "no barrejar" terrorisme amb islam per no estigmatitzar la comunitat musulmana que viu a les comarques gironines. "Són veïns, treballen aquí, porten els seus fills al col·legi, estan arrelats", ha assegurat el comissari". "No podem barrejar persones radicals amb la comunitat musulmana, això ho ham de tenir molt clar", ha conclòs.