CDC estudia expulsar els militants crítics amb CiU de la Bisbal d'Empordà

Contraris a la candidata, Núria Anglada, es volen presentar sota les sigles Compromís per la Bisbal (CxLB)

El president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, ha confirmat que el partit expulsarà els militants de la formació a la Bisbal d'Empordà que presentin una candidatura alternativa a la de CiU disconformes amb el fet que l'actual alcaldessa, Núria Anglada, d'Unió, encapçali la llista a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig.

Vila ha afegit que ja s'ha anunciat la mesura als crítics i que es farà efectiva tant bon punt es tanquin les llistes i es confirmi si es presenten sota les sigles de Compromís per la Bisbal (CxLB). "Aquesta situació no és agradable per a ningú, però el partit dóna suport a l'alcaldessa i hem de complir amb el que diuen els nostres estatuts", ha afegit.

Els membres de CDC van decidir el passat 7 d'abril en assemblea no concórrer a les eleccions municipals sota les sigles de CiU pel seu desacord amb el fet que la llista la tornés a encapçalar l'actual alcaldessa, Núria Anglada, i que en el número 3 repetís Xavier Dilmé, tots dos d'Unió. La decisió la van comunicar dilluns passat oficialment al secretari general adjunt de CDC, Lluís Corominas, i al president del partit a les comarques gironines i alcalde de Llançà, Pere Vila.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, Xavier Font, regidor a l'Ajuntament de la Bisbal i número 2 de la llista, assegura que la conformació de les llistes ha estat un motiu de discòrdia entre membres de CDC i d'Unió en les últimes legislatures i que no estan disposats a repetir l'ordre dels últims comicis quan la formació, tot i guanyar l'alcaldia, va perdre vots respecte les eleccions del 2007 i el 2003.

Per tot això, el gruix de membres de CDC a la Bisbal van decidir que es presentarien als comicis del 24 de maig sota el paraigua d'una nova formació, Compromís per la Bisbal (CxLB), esperant que "després de 20 anys de desavinences internes" la direcció de CDC "entendria els seus motius".

Malgrat que dilluns la direcció del partit ja els va comunicar verbalment la seva expulsió del partit si es presentaven amb una candidatura al marge de CiU, aquest dijous el president de CDC a les comarques gironines, Pere vila, ha confirmat que s'ha obert un expedient d'expulsió "a tots els membres del partit que formin part d'aquesta candidatura" i que es farà efectiu tant bon punt es publiquin les llistes electorals.

Vila ha reconegut que "ja fa temps que les coses no són senzilles a la Bisbal" però que la direcció del partit ha decidit donar suport a l'actual alcaldessa i que tots els seus membres han d'acatar la voluntat majoritària. "No és una situació agradable per a ningú però hem de complir el que especifiquen els estatuts del partit per ser conseqüents amb el que aproven als congressos", ha reblat.