'Xim i Xesca' reparteix els premis als millors lectors de l’Escola Pia d’Olot

Els alumnes guanyadors cursen 3er, 4rt, 5è i 6è de primària

Xim i Xesca, portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora, ha començat a repartir premis entre els alumnes més lectors. Concretament, el passat 7 d’abril, va repartir premis als alumnes més lectors de l’escola Pia d'Olot. Els guanyadors fan 3r, 4rt, 5è i 6è de primària i la seva passió per llegir els ha fet mereixedors d’un diploma  Xim i Xesca, samarretes i llibres. Els alumnes s’han convertit en les millors lectors de la classe gràcies a tots els punts acumulats per tots els llibres que han llegit i a la bona comprensió lectora que han demostrat.

Creada al 2007, Xim i Xesca és una web interactiva, pensada per a nens en l’etapa d’educació primària i secundària, que busca fomentar l'hàbit de la lectura i millorar la comprensió lectora dels alumnes. A Xim i Xesca no hi ha llibres, hi ha qüestionaris de comprensió lectora; en aquests moments més de 2.000, però cada mes s’hi van incorporant una mitjana de 15-20 nous qüestionaris. 

El funcionament és senzill: Els alumnes escullen un llibre dels que la web ofereix el qüestionari,  accedeixen a la plataforma a través del seu codi i responen el qüestionari del llibre llegit. Si el nen respon bé el qüestionari, guanya punts. Els punts són, d’una banda, l’eina que permet al mestre detectar el nivell de comprensió de cada alumne i, d’altra banda, fomentar la lectura entre els seus alumnes i anar-los acompanyant des de petits (el programa comença a 1r) a convertir-se en bons lectors a mesura que es van solucionant els problemes de comprensió.

L’escola Pia fa tres anys que treballen amb Xim i Xesca. Ja és doncs el tercer any que es reparteixen aquests premis que ajuden a fomentar la lectura entre els seus alumnes d’una manera divertida.