Figueres tanca el 2014 amb un superàvit de 4,7 milions d'euros i una reducció del deute de l'11%

Manel Toro, ha destacat que el romanent de tresoreria s'ha situat per sobre dels 3 milions d'euros

Figueres ha tingut un superàvit de 4,7 milions d'euros en la liquidació del pressupost del 2014. Pel que fa al nivell d'endeutament, s'ha situat per sota del 70%, concretament en el 67%, el que, segons el regidor d'Hisenda, Manel Toro, permetrà que l'Ajuntament de Figueres pugui demanar crèdit "sense l'autorització dels organismes competents".

Pel que fa al romanent de tresoreria, és a dir, la diferència del pressupost de l'any passat respecte el d'exercicis anteriors se situa per sobre dels 3 milions d'euros, una xifra molt allunyada dels 9 milions negatius generats l'any 2011. Toro ha destacat que els comptes del 2014 deixen "una situació econòmica perfecte" per afrontar els reptes de futur. El resultat pressupostari, la diferència entre ingressos i despeses de l'exerci del 2014, ha estat de 7,2 milions d'euros. Pel que fa a l'estalvi net entre ingressos i despeses ordinaris s'ha situat per sobre dels 10 milions d'euros.

Segons el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Manel Toro, aquestes xifres demostre la bona feina feta pel govern de CiU que deixa pel 2015 "una situació econòmica en perfectes condicions" i, gràcies a la reducció del deute, que ha estat de l'11% en l'últim exercici, el consistori podrà afrontar les inversions necessàries per a la ciutat en els pròxims anys sense haver de demanar autorització a les administracions competents per poder demanar crèdit.