El desè ExpoJove Girona obre portes amb més de 6.000 estudiants confirmats

Els 72 expositors ofereixen informació sobre estudis de Batxillerat, FP o programes de formació i inserció laboral

La desena edició d'ExpoJove ha obert portes al Palau de Fires de Girona. El certamen, que gira al voltant de la formació, l'ocupació i l'emprenedoria de les comarques gironines, ja ha confirmat la visita de més de 6.000 estudiants.

Durant els dos dies que dura, tots ells coneixeran de primera mà les propostes d'estudis de batxillerat, universitats, cicles d'FP, d'arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció de persones adultes, així com les diferents opcions existents a la formació i ocupació posterior a l'ensenyament obligatori. En total hi ha 72 expositors que ocupen 8.000 m2 de superfície. ExpoJove obre de les nou del matí a les set del vespre.

ExpoJove té com a lema 'Dissenya el teu futur' i, tot i que gran part dels qui hi passen són adolescents, la mostra també s'obre a més públics. El certamen, d'entrada gratuïta, s'adreça també a pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors o persones en situació d'atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis.


Al llarg dels diferents estands, els visitants poden conèixer les opcions que ofereixen els diferents centres educatius i les empreses (tant privades com públiques). El Departament d'Ensenyament i el Consell Comarcal del Gironès també tenen un espai a la fira. El primer dóna informació sobre els estudis de formació professional (tant de grau mitjà com superior) que s'ofereixen arreu de la demarcació. Per la seva banda, el Consell Comarcal fa unes sessions de benvinguda centrades en les opcions a realitzar un cop finalitzat l'ensenyament secundari obligatori, el batxillerat o els cicles formatius, i també incideix en les oportunitats per als que no tenen el títol d'ESO.

Per segon any consecutiu a ExpoJove també hi són presents les universitats. En concret, tenen estand la UdG, la UOC i la UNED, així com el Consell Interuniversitari, que informa de totes les universitats públiques i privades de Catalunya. En total, al llarg dels 8.000 metres quadrats que ocupa el saló, s'hi reparteixen 72 estands diferents.

ExpoJove compta amb sis sales de conferències, distribuïdes entre el Palau de Fires i l'Auditori, on es fan tant xerrades sobre formació, ocupació i recursos com d'altres de professionals. Per assistir-hi, cal inscriure's prèviament.

El certamen es complementa amb diferents activitats com el concurs de fotografia 'Atrapa la falta', que convoca el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a través d'Instagram, i tallers pràctics, jocs i formació sobre hàbits de salut per a joves, a càrrec de SALUTACCIÓ, Taula de Salut de Girona. D'altra banda, els visitants que ho desitgin es poden fer a l'instant el Carnet Jove de manera gratuïta, a l'estand de Coordinació Territorial de Joventut a Girona.

La formació, opció de futur

Durant la inauguració d'ExpoJove, la tinenta d'alcalde d'Ocupació de Girona, Marta Madrenas, ha posat de manifest la importància de la formació per al futur laboral dels joves. Per exemplificar-ho, ha recordat que la taxa d'atur d'aquells qui no tenen el graduat escolar (30%) dobla la dels universitaris (15%). "Les xifres són clares; cal formar-se per tenir una vida digna en un lloc de treball de qualitat", ha dit Madrenas.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, ha destacat que ExpoJove és una plataforma de difusió de l'oferta formativa que hi ha a comarques gironines. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Jaume Busquets, ha fet incís en què la fira arriba a la desena edició plenament consolidada. De fet, l'organització no ha estat aliena a l'efemèride, i aprofitant la inauguració, ha tret un pastís commemoratiu fet per l'Escola d'Hostaleria de Girona.

ExpoJove està organitzat per Fira de Girona, l'Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona. El certamen compta amb el patrocini de CaixaBank i La Vanguardia.